KOŠTUNICA POVUKAO NOGU: DSS napustio i Milovan Milošević
Foto: Zorana Jevtic

Otišao i predsednik izvršnog odbora

KOŠTUNICA POVUKAO NOGU: DSS napustio i Milovan Milošević

Politika -
Danas je Demokratska stranka Srbije ostala bez političke izvorne ideje i politike neutralnosti, činom iščlanjenja tvorca i velikog državnika Vojislava Koštunice, naveo je Milošević

Ne propustite...

Koštunica napustio DSS

BEOGRAD - Predsednik Izvršnog odbora Demokratske stranke Srbije (DSS) Milovan Milošević danas je, pošto je osnivač DSS Vojislav Koštunica napustio tu partiju, saopštio da ni on više nije član stranke.

"Danas je Demokratska stranka Srbije ostala bez političke izvorne ideje i politike neutralnosti, činom iščlanjenja tvorca i velikog državnika Vojislava Koštunice", naveo je Milošević u pisanoj izjavi. On je kazao da je period posle parlamentarnih izbora, "sa sumnjivim ishodom", najteži od osnivanja za DSS, i da je veliki uticaj spoljnih vanstranačkih faktora bio presudan za "uništenje politike stranke".

"Poslednja Skupština stranke je dokaz tome. Težnja da se promeni sve što je Vojislav Koštunica stvorio pod izgovorom "promene", dovela je do toga da nijedan osnivač stranke ne bude izabran u Glavni odbor stranke, da se promeni Statut stranke u celosti, i naravno politika", rekao je Milošević.

On je naveo da se "sa današnjim danom iščlanjuje iz Demokratske stranke Srbije" i zahvalio stranačkoj organizaciji na čijem sam čelu bio. Skupština DSS u nedelju je za predsednika partije izabrala Sandu Rašković-Ivić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track