DRECUN: Dobro isplanirana diverzija iza koje stoji zvanična Tirana!
Foto: Dado Djilas

Predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju

DRECUN: Dobro isplanirana diverzija iza koje stoji zvanična Tirana!

Politika -
Ovim događajem se šalje snažna destabilizirajuća poruka i već se pokazalo na osnovu incidenata do kojih je došlo na Kosovu, u Beču, Bujanovcu, da Albanija ne može da prihvati da zajedno sa Srbijom gradi jednu prosperitetnu dobrosusedsku saradnju

BEOGRAD - Predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju i poslanik Srpske napredne stranke Milovan Drecun izjavio je danas da je incident na fudbalskoj utakmici Srbija-Albanija "dobro planirana i danima pripremana diverzija" iza koje stoji zvanična Tirana.

Drecun je novinarima u Skupštini Srbije rekao da tako "brutalan i do sada neviđen pokušaj" da se zloupotrebi sportska manifestacija ne može da prođe bez posledica.

"Time se šalje snažna destabilizirajuća poruka i već se pokazalo na osnovu incidenata do kojih je došlo na Kosovu, u Beču, Bujanovcu, da Albanija ne može da prihvati da zajedno sa Srbijom gradi jednu prosperitetnu dobrosusedsku saradnju", ocenio je Drecun.

Sve to, kako je ocenio, dovodi u sumnju dobre namere Albanije i čini nesvrsishodnom posetu premijera Albanije Edija Rame Srbiji.

"Dok ne dobijemo izvinjenje Albanije i premijera i dok ne budu kažnjeni krivci za incident, bespredmetno je uopšte razgovarati o saradnji i poboljšanju dobrosusedskih odnosa dve zemlje", istakao je on.

Na pitanje da li bi ministar policije trebalo da snosi odgovornost za bezbednost na tom događaju, Drecun je odgovorio da bezbednost na utakmici nije bila ugrožena, jer je reč o "političkoj diverziji", koju je teško bio predvideti, jer je do sada "neviđena na sportskim terenima".

Drecun je dodao da bi trebalo preispitati odgovornost nekih stranih zvaničnika u Srbiji, na čiju intervencije je bilo omogućeno albanskim navijačimaa da dođu na meč.

"Odgovornost je na onima koji su organizovali i sproveli incident, a na policiji je da otkrije koje to uradio. Nije Nebojša Stefanović izazvao taj incident", rekao je Drecun.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja