VUČIĆ U SENTI: Moj narod može da me psuje i vređa, ali ne dozvoljavam da ga iko ponižava!
Foto: Zorana Jevtić

Premijer jasan

VUČIĆ U SENTI: Moj narod može da me psuje i vređa, ali ne dozvoljavam da ga iko ponižava!

Politika -
Očekujem reakciju EU i ne prihvatam da smo podjednako krivi, dodao je predsednik vlade i pozvao građane Srbije da ponosno i uzdignute glave dođu na paradu

SENTA - Boriću se za pravo mog naroda da me psuje i vređa, ali nikada neću dozvoliti nikome sa strane da ponižava moj narod - rekao je premijer Srbije Aleksandar Vučić

Očekujem reakciju EU i ne prihvatam da smo podjednako krivi, kazao je predsednik Vlade Srbije i dodao šta bi bilo da smo mi tako doneli srpsku zastavu u Tiranu.

Premijer Srbije izjavio je da je incident na fudbalskoj utakmici Srbije i Albanije bio najteža politička provokacija sa tri cilja - pokušaj poniženja srpskog naroda, izazivanje dugoročne nestabilnosti u Srbiji i na Balkanu i uticaj na dnevnopolitičke prilike u Srbiji. Vučić je kazao da željno iščekuje izveštaj Evropske komisije i da nikako "neće prihvatiti ocenu da su svi pođednako krivi", dodajući da će Srbija uspeti da spreči teritorijalne pretenzije. "Šta bi neki rekli u EU i SAD da smo mi kojim slučajem poslali navijače u Tiranu sa obeležjima velike Srbije i četničkim obeležjima. Pa to bi bio skandal za ceo svet", kazao je Vučić.

Premijer Srbije je ponovio da neće prihvatiti podeljenu krivicu u izveštaju EK jer je, kako je istakao, juče već upozorio partnere Srbije iz EU na moguće prvokacije. On je dodao da je juče u Beogradu boravilo lice sa obeležjima OVK.

"Bilo je jasno da su došli sa namerom da provociraju domaćina", kazao je on i dodao da je očigledno da je neko hteo da uradi nešto da bi izazvao haos. Vučić je kazao da još nije nađena naprava kojom se upravljalo bespilotnom letelicom, navodeći da je izgleda korišćen mobilni telefon za manevrisanje i da će istražni organi utvrditi o čemu se radi. Na novinarsko pitanje da li će incident odložiti posetu albanskog premijera Edija Rame Srbiji, koja je zakazana za sledeću nedelju, Vučić je kazao da će o tome odluku doneti on lično.

Vučić je istakao i da nije bilo propusta u bezbednosnoj proceni, ali je dodao da se mora preispitati rad svih nadleznih od Fudbalskog saveza Srbije do policije. Na novinarske pitanje da li je incident možda namerno izrežiran, zbog dolaska ruskog predsednika Vladimira Putina u Srbiju, Vučić je kazao da ne isključuje tu mogućnost.

On je pozvao građane Srbije da ponosno i uzdignute glave dođu na vojnu paradu 16. oktobra.

http://www.youtube.com/watch?v=Vrxu-nqvx7w

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track