RAMU ČEKA DVOGLAVI ORAO: Albanski premijer klanja se srpskoj zastavi!
Foto: Fonet Rojters

Spremni smo

RAMU ČEKA DVOGLAVI ORAO: Albanski premijer klanja se srpskoj zastavi!

Politika -
Protokol nalaže da svi državnici u zvaničnoj poseti pokažu duboko poštovanje prema državnim obeležjima zemlje domaćina, pa će u skladu s tim morati da se ponaša i Albanac

BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić razgovarao je juče s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i kazao da će Srbija, bez obzira na incidente na fudbalskoj utakmici Srbija-Albanija, učiniti sve da očuva stabilnost u regionu. Iako se predsednik srpske vlade još nije zvanično oglasio kad je reč o dolasku premijera Albanije Edija Rame 22. oktobra, Srbija mu, kako Kurir saznaje, najverovatnije neće uskratiti gostoprimstvo.Ko se zadnji smeje...Edi Rama će, međutim, morati da pokaže duboko poštovanje prema svom domaćinu.- Ako dođe u sredu, albanski premijer će morati, kako to nalaže standardni protokol kad u Beogradu boravi bilo koji strani državnik, da se pokloni srpskoj zastavi - kaže izvor Kurira iz Vlade Srbije.Premijer Vučić rekao je da će tokom vikenda odlučiti da li će doći do posete i dodao da se o incidentu i dronu sa zastavom sad zna više - kada su i koja lica ušla u zemlju i ko se s kim dogovarao:- Plašim se da mnogi u zemlji iz koje stižu veoma čudne optužbe na račun Srbije neće biti mnogo srećni kad budu videli rezultate istrage.Otrovne streleIstovremeno, albanski premijer ne prestaje da odapinje otrovne strele ka Srbiji. Tako je za CNN izjavio da je spreman da dođe u Beograd, uz ocenu da je od samog incidenta žalosnije to što je nastavljen na najvišem političkom nivou u Srbiji. Rama je negirao da njegov brat Olsi ili bilo ko od 45 Albanaca na utakmici ima veze sa zastavom.- Dron je došao van stadiona, kako je moguće da je moj brat bio umešan. Ali mi znamo kako to ide s propagandom „hladnog rata“ i funkcioniše sa starom politikom na Balkanu - kazao je on i dodao je na vlastima u Beogradu da li će ga pozvati u ranije dogovorenu posetu.

PrijateljstvoMERKELOVA: SRBIJA IMA PODRŠKU BERLINA

Merkelova je, kako navode u Vladi, u dugom i prijateljskom telefonskom razgovoru potvrdila podršku Berlina Beogradu - evropskom putu i reformama koje Srbija na tom putu mora da sprovede.- Tema razgovora bila je i regionalna stabilnost, a Vučić je rekao da će Srbija, bez obzira na incidente koji su se dogodili na fudbalskoj utakmici između reprezentacije Srbije i Albanije, učiniti sve da očuva političku i ekonomsku stabilnost, kako u Srbiji tako i u celom regionu - saopšteno je.

Vučić zapušio usta Rami„VELIKA ALBANIJA“ JE NOĆNA MORA CELOG SVETA

Premijer Vučić napisao je na svom nalogu na Tviteru da „velika Albanija“ nije samo noćna mora Srbije već celog sveta koju treba sprečiti. On je tako odgovorio albanskom premijeru Rami, koji je pre toga na Tviteru napisao da je „velika Albanija“ noćna mora Srbije, a ne projekat Albanije.- Ljudi koji kažu da je „velika Albanija“ naša noćna mora su apsolutno u pravu. Ali to nije samo naša noćna mora već i noćna mora Evrope i čovečanstva i mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da je sprečimo. Nadam se da će normalni Albanci razumeti tu poruku - napisao je premijer.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track