Najnovije vesti

VODEĆI HRVATSKI ISTORIČAR: Da nas Srbi 1918. nisu spasli Hrvatska danas ne bi postojala! (VIDEO)
Foto: Youtube

Ostali bi samo Srbi katolici

VODEĆI HRVATSKI ISTORIČAR: Da nas Srbi 1918. nisu spasli Hrvatska danas ne bi postojala! (VIDEO)

Politika
00:00h
Doktor Tvrtko Jakovina izjavio da su Srbi 1918. godine spasli Hrvate i da Hrvatska nije ušla prvu Jugoslaviju, danas ne bi postojala

Da je Srbija 1915. godine pristala da uzme Slavoniju, BiH, Liku i deo Dalmacije, kao što joj je ponuđeno, danas bi takozvani Hrvati iz Zagreba i Zagorja bili Mađarska provincija, a ostatak katoličkog stanovništva iz Dalmacije, Slavonije, Like i BiH bi bio ono što u stvari i jesu – Srbi katolici!Ovo je u emisiji "Nedeljom u 2" na Hrvatskoj televiziji izjavio vodeći hrvatski istoričar Tvrtko Jakovina.Doktor Tvrtko Jakovina, priznao je da su Srbi 1918. godine spasli Hrvate. On tvrdi da Hrvatska nije ušla prvu Jugoslaviju, danas ne bi postojala. Jakovina kaže da je još 1915. Srbima bilo ponuđeno da uzmu Slavoniju, BiH, Liku i deo Dalmacije i stvore srpsku državu.

Emisija "Nedeljom u 2"
Emisija "Nedeljom u 2"

- Istra i drugi deo Dalmacije bio je obećan Italiji. Ono malo Hrvatske, takozvana regija Hrvatska (Zagorje i oko Zagreba) trebalo je da ostane u sklopu Mađarske - kaže Jakovina.Da je Srbija tad pristala, danas bi takozvani Hrvati iz Zagreba i Zagorja bili Mađarska provincija i relikt prošlosti, a ostatak katoličkog stanovništva iz Dalmacije, Slavonije, Like i BiH bi bio ono što u stvari i jesu – Srbi katolici.Pogledajte celu emisiju “Nedeljom u 2″.

http://www.youtube.com/watch?v=4d9RUxmhA4k

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track