Dveri se neće utapati u druge partije
Foto: KURIR

Vladan Glišić

Dveri se neće utapati u druge partije

Politika -
Donacije od navodnih biznismena ne primamo. Sredstva koja smo prikupili su mala, ali biće dovoljna za 'gerilsku kampanju', poručio član predsedništva Pokreta Dveri

BEOGRAD - Član predsedništva Pokreta Dveri Vladan Glišić izjavio je danas da se taj pokret, bez obzira na rezultate na izborima, neće utapati u neku veću partiju."Pokret je osnovan u nameri da istraje na političkoj sceni Srbije, što znači da se, čak i da ne pređemo cenzus na ovim izborima, nećemo utapati u neku veću partiju", rekao je Glišić.

On je dodao da u Dverima ne razmišljaju o koalicionim partnerima i postizbornim sporazumima kao i da sa "tom vrstom matematike mora da se prestane"."Nismo ušli u politiku da bismo unapred planirali sa kim ćemo u koaliciju. Toga je bilo previše u političkom životu Srbije. Nama je važan program i samo na osnovu njega, u slučaju da do toga dođe, stupićemo sa nekim u koaliciju", kazao je Glišić.Prema njegovim rečima, iako Dveri nemaju članstvo, već kako je istakao "saborce", sredstva koja prikupljaju biće dovoljna za malu kampanju sa "gerilskim" elementima. "Finansiramo se kapilarno, odnosno primamo mnogo malih donacija. Donacije od navodnih biznismena ne primamo. Sredstva koja smo prikupili su mala, ali biće dovoljna za 'gerilsku kampanju', pojavljivaćemo se tamo gde nas ne očekuju", rekao je Glišić.

Na pitanje o programu "Dveri", Glisić je rekao da se pokret zalaže za tradicionalne vrednosti, a da je potrebno i iskoristiti duhovni potencijal SPC."Naš program je jasan, zalažemo se za Srbiju koja se vraća tradicionalnim vrednostima. Mi smo za porodicu umesto za društvo otuđenih. Naravno, mi smo i evroskeptici, ali smo za saradnju", zaključio je Glišić.Republicka izborna komisija proglasila je 28. marta izbornu listu grupe građana Dveri "Za život Srbije", koja će na zbirnom listiću 6. maja biti pod brojem osam.RIK je utvrdio da izborna lista Dveri, koji se prvi put kandiduju na parlamentarnim izborima, ima 209 kandidata za narodne poslanike.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track