IZBORI ZA NACIONALNI SAVET: Glasanje se ponavlja u Tutinu i Bujanovcu
Foto: Rojters

Na 4 biračka mesta

IZBORI ZA NACIONALNI SAVET: Glasanje se ponavlja u Tutinu i Bujanovcu

Politika -
Izbori se ponavljaju zbog nepravilnosti jer su na nekim mestima pocepani birački spiskovi ili je bilo viška listića, rekao je zamenik predsednika RIK Ivan Šebek

BEOGRAD - Na tri biračka mesta u opštini Tutin u nedelju 2. novembra biće ponovljeni izbori za članove Nacionalnog saveta bošnjačke nacionalne manjine, odlučila je danas Republička izborna komisija.

Takođe, izbori će biti ponovljeni i za članove Nacionalnog saveta albanske nacionalne manjine na jednom biračkom mestu na teritoriji opštine Bujanovac, rečeno je na sednici RIK-a i navedeno da će za izbore na ovim biračkim mestima biti formirani novi birački odbori.

Izbori za Nacionalne savete bošnjačke manjine ponavljaju se na biračkom mestu 7 u OŠ "Vuk Karadžić", Dubovo, biračkom mestu 30 u školi u mestu Koniče i na biračkom mestu 36 u školi u selu Ribariće.

U Bujanovcu će glasanje za članove Nacionalnog saveta albanske nacionalne manjine biti ponovljeno na biračkom mestu 8 u osnovnoj školi u Končulju.

Izbori se ponavljaju zbog nepravilnosti jer su na nekim mestima pocepani su birački spiskovi ili je bilo viška listića, rekao je zamenik predsednika RIK-a Ivan Šebek.

Izbori će biti održani od 7 do 20 časova.

RIK je utvrdio i izvreštaje o ukupnim rezultatima izbora za članove nacionalnih saveta aškalijske, bunjavačke, bugarske, vlaške, grčke, egipatske, mađarske, nemačke, romske, rumunske, rusinske, slovenačke, slovačke, češke i ukrajinske nacionalne manjine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track