Trivan: Tadić će doneti najbolju odluku za građane

Odluka o predsedničkim izborima

Trivan: Tadić će doneti najbolju odluku za građane

Politika -
Potpredsednica DS izjavila da ne može da potvrdi da li će predsednik Srbije Boris Tadić sutra podneti ostavku

BEOGRAD - Potpredsednica Demokratske stranke Jelena Trivan izjavila je danas da ne može da potvrdi da li će predsednik Srbije Boris Tadić sutra podneti ostavku, ali da je sigurna da će on doneti odluku koja je najbolja za građane i državu Srbiju.

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović je, s druge strane, ocenila da će predsednički izbori biti raspisani i dodala da će kandidat naprednjaka na njima biti lider te stranke Tomislav Nikolić. "Nikada nišam spekulisala o nezvaničnim informacijama. Boris Tadić će doneti odluku koja je najbolja za građane Srbije i Srbiju i šta god da odluči biće dobro za Srbiju", rekla je Trivan gostujući na TV B92. Ona je dodala da je DS pobedila i kada su izbori bili odvojeni i da "tehnologija vođenja izbora ne utiče na izborni rezultat".

Prema njenim rečima, Tadić je napravio kapitalnu prednost u odnosu na ostale potencijalne predsedničke kandidate, onim što je uradio prethodnih godina. "Velika je izvesnost da će on pobediti na izborima. U teškim vremenima ljudi se okreću odogovornim ljudima, koji donose ozbiljne odluke, a Tadić je napravio kapitalnu prednost svojim radom, a ne izbornim matematikama", ocenila je Trivan.

Mihajlovićeva smatra da je Tadić u prednosti u odnosu na ostale potencijalne predsedničke kandidate, jer se "više rastračao kao predsednik DS, a manje kao predsednik Srbije". Aktulena vlast, prema njenim rečima, treba da podnese račune za ono što je uradila, a "Tadić je predsednik stranke koja je Srbiju skoro dovela do ivice bankrota".U SNS, dodala je ona, postoji nekoliko kandidata za budućeg premijera, koji će, kako tvrdi, ukoliko naprednjaci osvoje vlast, "obavljati posao bolje nego (Mirko) Cvetković".Mihajlovićeva je u istoj emisiji TV B92 navela i da je program SNS radilo više od 100 ljudi, kao i da je on jasan i može da se realuzuje, a da je najveća odgovornost za stanje u zemlji na DS-u. U SNS, dodala je Mihajlovićeva, nema straha od povratka lidera radikala Vojislava Šešelja iz Haškog tribunala. Potpredsednica DS se složila da svi treba da podnesu račun, pa i Nikolić, kako bi bilo jasno "sa kojim kvalifikacijama se kandiduje". Trivan je dodala i da je DS uradila nešto na smanjenju partokratije u zemlji, dok je Milanovićeva navela da je partokratija i dalje zastupljena i da treba smanjiti broj minsitarstava i agencija i doneti novi zakon o javnim nabavkama. Na pitanje da prokomentariše svoju izjavu da Srbija na izborima bira između rata i mira, Trivan je odgovorila da je 1. februara Nikolić rekao da bi "izvršio mobilizaciju i manerve na vojno-administrativnoj liniji sa Kosovom". "Izvinjavam se Tomislavu Nikoliću šsto postoji neko ko pamti šta je on rekao", navela je Trivan. Milanovićeva, pak, smatra, da je "ministar trebalo da podnese ostavku" zbog tragedije koja se dogodila u Novom Sadu kada je šestoro mladih izgubilo život u požaru u diskoteci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track