HAŠKA PRAVDA: Presuda u sporu Hrvatske i Srbije do februara
Foto: AP, Kontratužba

Čeka se odluka

HAŠKA PRAVDA: Presuda u sporu Hrvatske i Srbije do februara

Politika -
Predsednik Međunarodnog suda pravde u Hagu Peter Tomka podnoseći godišnji izveštaj o radu Generalnoj skupštini UN, rekao da će presuda biti doneta pre nego što u februaru bude zamenjena trećina sudija u okviru redovnog trogodišnjeg obnavljanja sudskog veća

HAG - Presuda u sporu po tužbi Hrvatske i protivtužbi Srbije za genocid biće doneta do februara, rekao je predsednik Međunarodnog suda pravde u Hagu Peter Tomka.

Tomka je, podnoseći godišnji izveštaj o radu Generalnoj skupštini UN, rekao da će presuda biti doneta pre nego što u februaru bude zamenjena trećina sudija u okviru redovnog trogodišnjeg obnavljanja sudskog veća.

Podsetivši da je u martu u sudu održana javna rasprava tokom koje su se Hrvatska i Srbija pozivale na kršenje Konvencije o sprečavanju i kažnjavanju genocida,on je naveo da se sada raspravlja o ovom slučaju i da je u toku rad na izradi presude.

Glavna javna rasprava u Hagu po tužbi koju je Hrvatska podnela protiv SRJ 1999. i protivtužbi kojom je 2010. uzvratila Srbija kao pravna naslednica SRJ, održana je od 3. marta do 1. aprila ove godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track