UŽIVO POSLANICI NA AGREGATU: Skupština Srbije sat vremena bez struje!
Foto: Jelena Obradović

Početak sa zakašnjenjem

UŽIVO POSLANICI NA AGREGATU: Skupština Srbije sat vremena bez struje!

Politika -
Umesto u 10 sednica je počela u 11 iako su se povremeni prekidi u napajanju električnom energijom ponavljali, pa je odlučeno da se uključi agregat. U toku je rasprava o izmenama zakona o notarima

BEOGRAD - Poslanici Skupštine Srbije pauzirali su jutros čitav sat jer je srpski parlament ostao bez struje.Zasad se ne zna da li je posredi bio kvar ili pak neplaćen račun.

Stoga su poslanici raspravu o izmenama zakona o notarima i o prometu nepokretnosti, umesto u 10, počeli sat kasnije. Početak sednice obeležili su povremeni prekidi u napajanju električnom energijom, pa je odlučeno da se uključi agregat.

UŽIVO SEDNICU SKUPŠTINE O NOTARIMA MOŽETE PRATITI OVDE

Pred poslanicima će biti i Predlog zakona o izmenama Zakona o zdravstvenom osiguranju i Predlog zakona o zdravstvenoj dokumentaciji i evidencijama u oblasti zdravstva koje je podnela Vlada Srbije.

Na dnevnom redu biće i Predlog odluke o izmeni Odluke o izboru članova i zamenika članova skupštinskih odborae koji je podnela Demokratska stranka, i Predlog odluke o imenovanju predsednika i potpredsednika Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje koji je podnela predsednica skupštine Maja Gojković.

Izmene zakona o notarima i o prometu nepokretnosti tražili su advokati koji štrajkuju od 17. septembra, ali nisu zadovoljni izmenama koje je u četvrtak predložila Vlada Srbije.

Delegacija Komore, s predsednikom Dragoljubom Đorđevićem na čelu, izrazila je želju da prisustvuje sednici na kojoj će biti razmatrani predlozi zakona o izmeni zakona o javnom beležništvu i prometu nepokretnosti, koji obrazlaže ministar pravde Nikola Selaković.

Kako kažu u AKS, poseta je bila uredno najavljena, ali je zabranjena ili odbijena na taj način što službi obezbeđenja nisu dostavljeni spiskovi predstavnika Komore koji su nameravali da prate sednicu. "Smatramo da je ovakvo postupanje Skupštine Srbije nedopustivo, i mi ćemo nastaviti da se borimo protiv takvog postupanja svim sredstvima, između ostalog i velikim skupom advokata koji će se dogoditi u utorak u minut do 12 na Trgu Nikole Pašića, na samo 100 metara od zdanja u koje nam danas nije dozvoljen ulaz", istakao je Milošević.

(EPK/Beta/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track