ISTORIČAR BEZ BLAMA: Zahteva od okolnih država da se odreknu teritorije u korist prirodne Albanije!

Kočo pisao vladama Srbije, Crne Gore, Makedonije i Grčke

ISTORIČAR BEZ BLAMA: Zahteva od okolnih država da se odreknu teritorije u korist prirodne Albanije!

Politika -
Albanija je, prema rečima Danaja, jedina zemlja u Evropi koja duž svojih granica ima samu sebe. Danaj u svom pismu "teši" susede Albanije da on nije za "veliku Albaniju" nego za "prirodnu", jer, kako navodi, on je antifašista

Albanski istoričar Kočo Danaj, zagovornik takozvane "prirodne Albanije", poslao je pisma vladama Crne Gore, Srbije, Grčke i Makedonije u kojima ponovo traži deo teritorija tih zemalja radi "ujedinjenja Albanaca".

Podgorički list Dan je u današnjem izdanju objavio da je Danaj redakciji poslao tekst pisma u kome se insistira na "samoopredeljenju" Albanaca u drugim zemljama, ako se, kako je navedeno, Republika Srpska odvoji od Bosne i Hercegovine i pripoji Srbiji.

Albanija je, prema rečima Danaja, jedina zemlja u Evropi koja "duž svojih granica ima samu sebe", prenosi Beta.

Danaj u svom pismu "teši" susede Albanije da on nije za "veliku Albaniju" nego za "prirodnu", jer, kako navodi, on je antifašista.

Prema Danajevoj tvrdnji, međunarodna zajednica, pošto želi mir i stabilnost u regionu, počinje da uvažava ideju o ujedinjenju svih Albanaca.

"'Prirodna Albanija' znači zamenu osovine Beograd–Atina trouglom Beograd–Tirana–Atina, nakon ujedinjenja Kosova i drugih delova albanskih teritorija sa matičnom zemljom", navodi Danaj u pismu vladama Crne Gore, Srbije, Makedonije i Grčke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track