Ko štiti poslanike SNS sa duplim funkcijama!
Foto: Marina Lopičić

Ko štiti poslanike SNS sa duplim funkcijama!

Politika -
Narodni poslanici Milan Stevanović i Milan Kovačević nisu Radomiru Nikoliću prijavili da plate uzimaju i iz JP "Pošte Srbije" odnosno Skupštine Sremske Mitrovice

Radomir Nikolić, sin predsednika države i gradonačelnik Kragujevca, najglasniji u zalaganju da se iz SNS isključe svi sa duplim funkcijama, sada iz partije mora da odstrani dva svoja bliska prijatelja. Ironično ili ne, ali narodni poslanici Milan Stevanović i Milan Kovačević, nisu Nikoliću junioru prijavili da plate uzimaju i iz JP "Pošte Srbije" odnosno Skupštine Sremske Mitrovice.

Predsednik Izvršnog odbora SNS Radomir Nikolić nedavno je izjavio da je predsednik Skupštine grada Zaječara i narodni poslanik Saša Mirković isključen iz Srpske napredne stranke (SNS), uz objašnjenje da Mirković nije podneo ostavku ni na jednu funkciju.Odgovor je stigao i sa druge strane.„Želim da verujem da oni koji nisu pročitali Statut SNS vezano za ovu odluku, da ga pogledaju, jer se član Glavog odbora ne odstranjuje dekretom na Izvršnom odboru. U SNS sam ušao svojom voljom i na Glavnom odboru ću reći šta imam da kažem. Ukupna primanja su mi 60.000 dinara, 30.000 u Skupštini Srbije i isto toliko u Skupštini Grada Zaječara“, rekao je Mirković.Saša Mirković nije jedini iz redova naprednjaka koji trenuto vrši trenutno dve funkcije.Milan Stevanović, koji je narodni poslanik i član SNS, a ujedno i član Nadzornog odbora Javnog preduzeća „Pošte Srbije“nije podneo ostavku ni na jednu funkciju.Na sajtu Narodne Skupštine Republike Srbije ,31. oktobra, kao i na sajtu Pošte Srbije ,stojalo je da je Milan Stevanović, iz Beograda, član poslaničke grupe Srpske napredne stranke, kao i član Nadzornog odbora „Pošte Srbije“.

Na funkciji: Milan Stevanović
Na funkciji: Milan Stevanović

Milan Kovačević, takođe narodni poslanik iz iste stranke, predsednik je Skupštine grada Sremska Mitrovica.Kovačević je 29. oktobra na sajtu Narodne skupštine ubeležen kao narodni poslanik SNS, kao i na sajtu Sremska Mitrovica kao predsednik Skupštine grada.Milan Kovačević, sa rođenim ujakom Radomira Nikolića, Miroslavom Latinovićem, redovno ide u lov i blizak je prijatelj sa trenutnim gradonačelnikom Kragujevca. Milan Kovačević, takođe je blizak prijatelj Radomira Nikolića.

Poslanik i predsedik Skupštine grada: Milan Kovačević
Poslanik i predsedik Skupštine grada: Milan Kovačević

Best portal je došao do komentara Milana Kovačevića. On je tom prilikom rekao da je podneo ostavku na mesto poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srbije koja je pre par dana overena, iako na sajtu Partlamenta stoji drugačije.

Milan Stevanović je rekao da su naši navodi da i sam ima dve funkcije netačni i da je 10. septembra dao ostavku na funkciju u Pošti. Kao što smo već pomenuli na zvaničnom sajtu Pošte Srbije stoji upravo drugačija činjenica.Radomir Nikolić nije odgovorao na pozive.

(TV Best)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja