Najnovije vesti

Vals: Uradili ste mnogo više nego neke zemlje EU
Foto: BETA NENAD PETROVIC

Francuski premijer o Vučićevim reformama

Vals: Uradili ste mnogo više nego neke zemlje EU

Politika
Manuel Vals naglasio da je Vlada Srbije ostvarila ogromne rezultate na jačanju privrede, stvaranju pravne države i u borbi protiv korupcije

BEOGRAD - Francuski premijer Manuel Vals pohvalio je juče program koji Vlada Srbije sprovodi na putu ka Evropskoj uniji i ocenio da je naša država učinila mnogo više u cilju poboljašanja situacije u zemlji nego druge države koje su već članice EU.

- Svi elementi tog programa - jačanje privrede, uspostavljanje pravne države, borba protiv korupcije, unapređenje slobode medija i, naročito, jačanje stabilnosti na Balkanu - čine da stvari idu u dobrom pravcu - rekao je Vals tokom predavanja, koje je održao u Rektoratu Univerziteta u Beogradu.

Strateško partnerstvo za brojne projekte... Vals, Vučić i Mali
Strateško partnerstvo za brojne projekte... Vals, Vučić i Mali


Zahvalnost

Vals i premijer Srbije Aleksandar Vučić juče su položili vence na Spomenik zahvalnosti Francuskoj na Kalemegdanu i poručili da dve zemlje veže dugogodišnje postojano prijateljstvo, koje će da se razvija i u decenijama koje dolaze.

Vučić je rekao da je Srbija pobedila u Prvom svetskom ratu najteže izazove i poručio svima koji pokušavaju da danas uruše njen mir i stabilnost da u tome neće uspeti.

- Bez obzira na to pred kakve nas izazove stavljaju mnogi koji Srbiji ne žele dobro, obećavam da nigde nećemo da bežimo, ni od koga da se sklanjamo, da ćemo da pobedimo i da će Srbija biti normalna, moderna i uspešna zemlja - istakao je Aleksandar Vučić.

Svima koji, kako je rekao, pokušavaju da uruše mir i stabilnost u zemlji, koji pozivaju na otcepljenje dela naših teritorija i koji politikom a ne pravom pokušavaju da izazovu destabilizaciju Srbije, poručio je:
- Srbija je slobodna, jedna, jedina i nedeljiva. Stabilnost Srbije nećete srušiti ma koliko se trudili.

Podrška integracijama

Vals je tom prilikom istakao da Francuska spremno čeka Srbiju na njenom otvorenom putu ka Evropi.

- Premijeru Vučiću, vodimo dve države, delimo iste vrednosti, strastvene smo patriote, i znamo gde želimo da uložimo energiju za budućnost svojih zemalja - poručio je Manuel Vals.

 

Pomoć u teškim trenucima... Dva premijera u Obrenovcu
Pomoć u teškim trenucima... Dva premijera u Obrenovcu

Reagovanja Francuski mediji o poseti Manuela Valsa Srbiji
ISTORIJSKA POSETA BEOGRADU

Figaro
Uprkos srdžbi i besu Srba 1999. godine, kad je Francuska učestvovala u NATO bombardovanju njihove zemlje, intenzitet odnosa naših dveju zemalja, ujedinjenih kroz vekove pred turskom pretnjom, nemačkim imperijalizmom ili nacističkim varvarstvom, sigurno nije promakao Manuelu Valsu.

Radio Frans internasional (RFI)
Premijer Vals, prvi put otkako je stupio na čelo vlade, pozvao je delegaciju čelnika velikih francuskih kompanija i malih i srednjih preduzeća da ga prate u poseti. Za francuskog premijera, Srbija, strateška zemlja na Balkanu, predugo zanemarivana, može da postane partner prvog reda.

Agencija Frans pres
Vals je u Beogradu obećao da će Francuska pružiti Srbiji „bratsku ruku“ na putu ka članstvu u EU. Francuski premijer podsetio je Beograd na značaj dobrih odnosa s Prištinom i nastavak postizanja napretka u dijalogu jer će to ubediti države članice EU u posvećenost Srbije evrointegracijama.

 


Nove investicije
FRANCUSKA FIRMA OTVARA 1.400 RADNIH MESTA U OBRENOVCU

Nikada neću zaboraviti decu Obrenovca, koja predstavljaju najlepšu poruku nade - rekao je francuski premijer Manuel Vals, koji je juče sa premijerom Vučićem posetio Obrenovac.Premijer Vučić je rekao da će jedna kompanija sa većinskim francuskim kapitalom uskoro sklopiti ugovor sa Vladom Srbije i omogućiti posao za 1.400 ljudi u Obrenovcu.

 


Podrška Beogradu na vodi
MALI: NAJZNAČAJNIJI PROJEKAT U REGIONU

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da će Beograd na vodi biti najznačajniji projekat u regionu u narednih godinu i po dana, vredan 3,6 milijardi evra, i pozvao francuske kompanije koje imaju interes da se uključe u izgradnju tog objekta.

- Izgradnja Beograda na vodi treba da počne u maju 2015, trajaće oko osam godina i pokrenuće ne samo celokupni građevinski sektor već i samu Srbiju - rekao je Mali na godišnjem samitu o javno-privatnom partnerstvu sa predstavnicima kompanija iz Francuske.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...