Mihajlovićeva: SPS ministri mogli bi da budu aktivniji
Foto: Zorana Jevtić

Da ih više čujemo i vidimo

Mihajlovićeva: SPS ministri mogli bi da budu aktivniji

Politika -
O rekonstrukciji Vlade Srbije moralo bi da se razgovara na sastancima Srpske napredne stranke, a takvih priča do sada nije bilo. Nismo o tome razgovarali ni na sednici vlade , kaže ministarka

BEOGRAD - U SNS se nije razgovaralo o rekonstrukciji vlade, a cilj rekonstrukcije, ako je uopšte bude, neće biti da neka stranka uđe, a druga izađe iz vlade, već da na mesto ministra koji se nije snašao u svom resoru dođe neko drugi, kaže potpredsednica vlade i SNS Zorana Mihajlović, koja smatra da bi ministri iz SPS mogli da budu aktivniji.

"O rekonstrukciji Vlade Srbije moralo bi da se razgovara na sastancima Srpske napredne stranke, a takvih priča do sada nije bilo. Nismo o tome razgovarali ni na sednici vlade pošto se bavimo veoma ozbiljnim i krupnim pitanjima važnim za budućnost ove zemlje", rekla je Mihajlovićeva.

Ona je podsetila da je premijer Aleksandar Vučić rekao da će o rekonstrukciji vlade razmišljati posle januara.Na pitanje da li se već zna koji je ministar loše radio, Mihajlovićeva je rekla da ne bi licitirala imenima, jer danas još ne može da se odredi šta su rezultati svakog ministarstva, baš zato što je vlada radila u vanrednim uslovima četiri meseca.

"Svaki dan se u medijima spominje neko drugo ime, ali nikome od ministara nije lako, ni Verbiću, ni Lončaru, a ponajmanje Nikoli Selakoviću, s obzirom na štrajkove sa kojima se suočavaju. Ali, svi smo znali da će mere izazvati negodovanje i da bez obzira na to moramo da ih sprovedemo, da bi Srbiji bilo bolje, da bi našoj deci bilo bolje", poručila je ona.

Upitana da li je zadovoljna radom ministara iz SPS, potpredsednica vlade je rekla da misli da mogu da budu aktivniji, "samo u smislu da ih više čujemo i vidimo".

"To se pogotovo odnosi na poljoprivredu i životnu sredinu, za koju su zainteresovani mnogi strani investitori. To nije kritika, već samo pokušaj da objasnim koliko su velike mogućnosti za razvoj poljoprivrede", navela je Mihajlovićeva i dodala da će u decembru biti samit sa premijerom Kine, kada će ogroman broj kineskih kompanija doći sa temama vezanim za poljoprivredu.

(Tanjug/Danas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track