Hrvatska: Suđenje Šešelju je predugačko, očekujemo nastavak u što kraćem roku!
Foto: AP Photo

Orsat Miljenić

Hrvatska: Suđenje Šešelju je predugačko, očekujemo nastavak u što kraćem roku!

Politika -
Ne znam zašto je postupak trajao više od 10 godina...ali ako se nekome sudi toliko dugo, a nevin je, onda je to jako dugo, a ako je kriv onda razmislite o žrtvama koliko čekaju na nekakvu satisfakciju, kaže tamošnji ministar

ZAGREB - Hrvatski ministar pravosuđa Orsat Miljenić izjavio je danas da očekuje da će se suđenje haškom optuženiku Vojislavu Šešelju, koji nakon 11 godina suđenja izlazi sutra na privremenu slobodu zbog pogoršanja zdravstvenog stanja, nastaviti što pre i da će pravda biti zadovoljena.

"Mi o njemu i o njegovom delovanju imamo jasan stav. Očekujem da, ako ukoliko bude sposoban nastaviti s tim postupkom, da će se on što pre nastaviti i da će pravda biti zadovoljena", rekao je Miljenić, preneo je Index.hr.

Ocenio je da slučaj Šešelj koji se vodi pred Tribunalom najbolje pokazuje da dugi sudski postupak postaje kontraproduktivan jer "zapravo nekad, neću reći da proizvodi nepravdu, ali svakako ne donosi pravdu". "Ne znam zašto je postupak trajao više od 10 godina...ali ako se nekome sudi toliko dugo, a nevin je, onda je to jako dugo, a ako je kriv onda razmislite o žrtvama koliko čekaju na nekakvu satisfakciju, a zamislite još i situaciju da ona ne dođe zbog nekih prirodnih okolnosti", rekao je Miljenić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track