Najnovije vesti

Za Vučića Tadić podneo ostavku

Predsednički izbori

Za Vučića Tadić podneo ostavku

Politika
00:22h
Čekao je dva meseca da zloupotrebljava mesto predsednika Republike kako bi imao 10 ili 20 minuta više vremena od protivničkih kandidata, rekao je zamenik predsednika SNS

BEOGRAD - Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić pozvao je medije da "ne obmanjuju" javnost pričama da je predsednik Srbije Boris Tadić skratio mandat, jer ta kategorija ne postoji u Ustavu i zakonima Srbije.

"Svuda ćete čuti da je doskorašnji predsednik Srbije skratio mandat. Takva ustavna kategorija ne postoji u Ustavu i zakonima, a Boris Tadić je podneo ostavku", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

On je dodao da je Tadić od danas građanin i da mu SNS želi da samo to i ostane, jer su Srbiji potrebna rešenja i promene.

Prema Vučićevim rečima, Tadić od danas više nije predsednik ničega, osim Demokratske stranke.

Vučić smatra da je Tadić trebalo da podnese ostavku još pre godinu dana, ali da je, kako tvrdi, "čekao dva meseca da zloupotrebljava mesto predsednika Republike kako bi imao 10 ili 20 minuta više vremena od protivničkih kandidata".

On je dodao da će SNS večeras ili sutra imati sednicu Predsedništva na kojoj će biti doneta odluka o tome ko će biti kandidat te stranke za predsednika Srbije.

"Mislim da će biti doneta odluka da Tomislav Nikolić pobedi Borisa Tadića", rekao je Vučić i dodao da će tek posle toga biti doneta odluka o kandidatu naprednjaka za premijera.

On je istako da ne vidi sebe kao kandidata za premijera, ne precizirajući ko bi to mogao biti.

"Jorgovanka Tabaković će se sve češće pojavljivati, pa vi gledajte šta to znači", rekao je on.

SNS je, dodao je Vučić, podnela predstavku RRA zbog jučerašnjeg i prekjučerašnjeg programa televizije "Pink", kada je, kako tvrdi u nacionalnom dnevniku napravljen odnos snaga 15:1, u korist DS-a.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...