VULIN: Sa Vučićem nisam razgovarao o spoljnoj politici!
Foto: Fonet

Povratak Šešelja u Srbiju

VULIN: Sa Vučićem nisam razgovarao o spoljnoj politici!

Politika -
Vulin je predložio premijeru da razmisli o prioritetima spoljne politike optuživši SAD da žele haos u Srbiji, te da su s tim ciljem inicirali povratak Vojislava Šešelja i sada kroz njegova usta govore da će srušiti srpsku vladu

BEOGRAD - Ministar za rad Aleksandar Vulin izjavio je danas da nije imao priliku da razgovara sa premijerom Aleksandrom Vučićem o spoljnoj politici, a nakon što mu je predložio da razmisli o prioritetima te politike.

Vulin je, naime, juče predložio premijeru da razmisli o prioritetima spoljne politike optuživši SAD da žele haos u Srbiji, te da su s tim ciljem inicirali povratak Vojislava Šešelja i sada kroz njegova usta govore da će srušiti srpsku vladu.

Tvrdeći da ne odustaje od tog predloga, Vulin je danas pojasnio da je takav njegov stav jednostavna reakcija na sve što se dešava ovih dana, a što, kako je naveo, ne vidi da je slučajno, ni dobronamerno.

Moj je stav kao koalicionog partnera u vlasti da predsednik vlade razmisli o tome, rekao je Vulin, a upitan u kom smeru ide ta izjava, on je rekao da je bio vrlo precizan i da nema potrebe i da neće više o tome da pravi priču, niti skandal.

I juče je, iznoseći predlog, Vulin napomenuo da je to njegovo lično mišljenje, da govori prvenstveno kao koalicioni partner SNS i neko ko je zastupljen u parlamentu, te da premijeru i šefu koalicije želi da poruči "da je možda vreme da razmisli o našoj spoljnoj politici".

"Ideja o promeni spoljne politike je moj stav"

Vulin je rekao je danas da je izjava o potrebi promene spoljnopolitičkih prioriteta Srbije njegov lični stav i da o tome još nije razgovarao sa premijerom Aleksandrom Vučićem. "Ja sam izneo svoj stav. Meni se ne dopada odnos (nekih zemlja) prema našoj zemlji... a predsednik vlade je jedini koji taj odnos može da promeni. Nismo još razgovarali...To je moj konkretan predlog kao koalicionog partnera", rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, sve što se dešava Srbiji poslednjih dana nije ni slučajno ni dobronamerno. Vulin je juče kazao da Srbija za svoj trud i reforme dobija samo uvrede albanskog premijera Edija Rame i privremeno puštanje iz Haškog tribunala optuženog Vojislava Šešelja.

"Ako je jedino što Srbija dobije za sav napor i trud da se promeni, modernizuje, bude uspešnija...to da dobije Ramu ili Šešeljeve uvrede i nesmetano promovisanje tih uvreda i pretnji da će se u ovoj zemlji rušiti vlade i označavati kao izdajnici svi koji pokušavaju nešto da promene, i ako vidimo da sve to dolazi i da je potpomognuto od nekih zemalja, rekao sam SAD, onda je možda trenutak da dobro razmislimo o našim spoljnopolitičkim prioritetima", rekao je juče Vulin. Vulin je predsednik Pokreta socijalista, stranke koja je na izbore izašla na listi sa Srpskom naprednom strankom Aleksandra Vučića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track