Vučić: Ne želim da komentarišem Miljenićevu izjavu, Srbiju niko neće ucenjivati!
Foto: Dado Djilas

Premijer u Tekiji

Vučić: Ne želim da komentarišem Miljenićevu izjavu, Srbiju niko neće ucenjivati!

Politika -
Što se tiče pretnji, uvreda, već sam rekao da postoje dve vrste politika - politika reči i uvreda, a druga je politika rada i samopregora. Ja sam presrećan što sam na terenu svakog dana sa svojim narodom, radim za ovu zemlju od jutra do mraka, istakao je premijer

TEKIJA - Premijer Aleksandar Vučić nije želeo da kometariše izjavu hrvatskog ministra pravosuđa Orsata Miljenića da će njegova zemlja uslovljavati napredovanje Srbije u pregovorima sa EU novim optužnicama i suđenjima za ratne zločine, istakavši da Srbiju niko neće moći da ucenjuje.

Vučić je rekao da se trudi da bude uzdržan i da vodi računa o interesu Srbije i odlučno reaguje na svaki napad na zemlju, ali da će Miljenić ostati bez odgovora.

"Čini mi se da su neki pomislili da je prilika da na neki način Srbiju ucenjuju. Ostaće bez odgovora, ali sumnjam da će bilo ko ekonomski snažnu, modernu i uspešnu moći da ucenjuje u budućem vremenu", rekao je Vučić.

"Što se tiče pretnji, uvreda, već sam rekao da postoje dve vrste politika - politika reči i uvreda, a druga je politika rada i samopregora. Ja sam presrećan što sam na terenu svakog dana sa svojim narodom, radim za ovu zemlju od jutra do mraka", rekao je Vučić.

Hrvatski ministar pravosuđa Orsat Miljenić negativno je juče ocenio puštanje na privremenu slobodu Šeselja i poručio da će Hrvatska napredovanje Srbije u pregovorima sa EU uslovljavati novim optužnicama i suđenjima za ratne zločine.

"To nam je dužnost i nijedna hrvatska vlada ne može od toga da odstupi. Srbija se mora držati određenih kriterijuma koji su bili postavljeni i nama. I reći nekome da Ovčara završava na činu kapetana bivše JNA je potpuno neprihvatljivo", kazao je Miljenić za Hrvatski radio.

Vučić je ponovio da je siguran u uspeh Srbije, da Srbija nikoga neće da moli i da samo želi da bude uvaženi član Evropske unije i da bude bogatija bar od nekih članica EU, istakavši da za to imamo dovoljno snage i energije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track