TREĆA SRBIJA: Domaće investicije za pokretanje pvirede Srbije
Foto: Zorana Jevtić

Zalažu se za državno vlasništvo

TREĆA SRBIJA: Domaće investicije za pokretanje pvirede Srbije

Politika -
Mi iz Treće Srbije smo posebno zabrinuti zbog toga što Savet stranih investitora insistira na donošenju zakona o privatizaciji zemljista jer smatramo da zemljište mora ostati samo u državnom vlasništvu i vlasništvu državljanja Srbije, ističu u saopštenju

BEOGRAD - Vlada Srbije bi trebalo da počne da se više bavi pronalaskom načina da pokrenu domaće investicije jer se samo na taj način može pokrenuti privreda Srbije, smatra Treća Srbija.

Kako dalje ističu, strana ulaganja su korisna, ali praksa pokazuje da su strani ulagači veoma često društveno, ekološki i privredno neodgovorni i da u Srbiji posluju samo dok imaju velike direktne državne podsticaje.

"Mi iz Treće Srbije smo posebno zabrinuti zbog toga što Savet stranih investitora insistira na donošenju zakona o privatizaciji zemljista jer smatramo da zemljište mora ostati samo u državnom vlasništvu i vlasništvu državljanja Srbije", ističu u saopštenju.

Kao primer dobre prakse naveli su Mađarsku, u kojoj premijer Viktor Orban vodi veliku bitku za ekonomski suverenitet, a važne stavke njegove politike su vraćanje zemljišta u državno vlasništvo, prekid pregovora sa MMF-om i protivljenje uvodjenja sankcija Rusiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track