DS podneo krivičnu prijavu protiv Maje Gojković
Foto: Fonet

Gradski odbor

DS podneo krivičnu prijavu protiv Maje Gojković

Politika -
Demokrate sumnjiče Gojkovićevu da je grad Novi Sad oštetila za 400 miliona dinara

NOVI SAD - Gradski odbor Demokratske stranke (DS) u Novom Sadu podneo je danas krivičnu prijavu protiv funkcionerke SNS i predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković zbog ugovora koji je, dok je bila gradonačelnice Novog Sada, potpisala s Auto-transportnim preduzećem Vojvodina 2006. godine.

U saopštenju stranke se navodi da je prijava podneta jer je Gojković "sa predumišljajem sklopila štetan ugovor sa ATP Vojvodina" i time načinila štetu budžetu Novog Sada i građanima u iznosu od 400 miliona dinara.

Dodaje se da je šteta "za sada" 400 miliona, jer su u toku postupci koji bi mogli tu štetu uvećati i do 1,4 milijardi dinara.

"Za razliku od Srpske napredne stranke koja krivične prijave podnosi bez osnova i slušajući brojne partijske potkazivače, krivična prijava protiv Maje Gojković zasniva se na odluci Suda", piše u saopštenju. DS je upozorila da iako je EU označila ovaj predmet kao najveću aferu u Srbiji, do sada nije pokrenut proces, i dodala da ga je neophodno hitno pokrenuti i kazniti sve krivce, s obzirom na dužinu trajanja sudskih procesa za dalju naplatu štete.

"Sramne svakodnevne optužbe na račun Vlade Vojvodine, neće promeniti činjenicu da SNS one za koje je Sud utvrdio da su kršili Zakon, postavlja u sam državni vrh, ne bi li ih tako abolirala od odgovornosti i spasila krivičnog gonjenja", dodaje DS.

DS tvrdi da je Maja Gojković u manadatu gradonačelnice Novog Sada, sa suizvršiocima načinila niz štetnih dokumenta na osnovu kojih ATP Vojvodina dobija sporove, da je prihvatila "pismo o namerama" i garantovala investitoru monopolski položaj, te da su tada donešena rešenja o zabrani rada stare autobuske stanice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track