(VIDEO) VUČIĆ: Imamo odlične odnose sa Izraelom, želimo veću robnu razmenu
Foto: Printscreen Tanjug

Značajna poseta

(VIDEO) VUČIĆ: Imamo odlične odnose sa Izraelom, želimo veću robnu razmenu

Politika -
To je velika stvar i veliko priznanje za našu Srbiju, velika stvar za našu zemlju, tako da ću dati sve od sebe da Srbija bude dobro predstavljena i u Jerusalimu i u Tel Avivu", naglasio je premijer Srbije

JERUSALIM - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, po dolasku u zvaničnu posetu Izraelu, da Srbija i Izrael imaju dobre bilateralne odnose i da očekuje veoma značajne rezultate i na političkom i na ekonomskom nivou.

"Mi imamo relativno nisku robnu razmenu sa Izraelom i želimo da bude značajno veća", rekao je Vučić novinarima u Jerusalimu, uoči razgovora sa najvišim izraelskim zvaničnicima.

Govoreći o političkom aspektu dvodnevne posete, srpski premijer je rekao da će zamoliti Izrael za podršku u Sjedinjenim Državama i u drugim zemljama gde ta zemlja, kako je naveo, ima veliki uticaj i veliki značaj.

Premijer Srbije je naglasio da očekuje da rezultati posete i na političkom i na ekonomskom nivou budu veoma značajni

"Razgovaraćemo o našim bilteralnim političkom odnosima, koji su dobri i na dobrom nivou", rekao je premijer.

Kad je reč o ekonomiji, Vučić je napomenuo da Srbija "nema master plan za poljoprivredu i mnogo toga možemo da naučimo od Izraelaca".

"Sa njima razgovaramo o njihovim ulaganjima u poljoprivredu, u real estejt (nekretnine) jer je nama potreban taj skok ekonomije, posebno u uslovima, doduše minimalnog, ali i daljeg smanjenja agregatne tražnje", rekao je Vučić i dodao da očekuje da rezultati i na političkom i na ekonomskom nivou budu veoma značajni.

Vučić je naveo da je ovo jedinstven slučaj da se ovoliko vremena posveti nekom iz Srbije i da se razgovara sa najznačajnijim ljudima Izraela i premijerom, predsednikom, ministrom spoljnih poslova i bivšim predsednikom Izraela Šimonom Peresom, koga je nazvao "ikonom Izraela".

"To je velika stvar i veliko priznanje za našu Srbiju, velika stvar za našu zemlju, tako da ću dati sve od sebe da Srbija bude dobro predstavljena i u Jerusalimu i u Tel Avivu", naglasio je premijer Srbije.Vučić će dvodnevnu posetu Izraelu započeti obilaskom Memorijalnog kompleksa Jad Vašem u Jerusalimu i susretom sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijma.

Srpski premijer sastaće se i sa predsednikom Izraela Reuvenom Rivlinom, nakon čega će prisustvovati ceremoniji sadnje drveta u Vrtu nacija.

Drugog dana posete predsednik srpske vlade razgovaraće sa ministrom spoljnih poslova Avigdorom Libermanom, a potom i sa bivšim predsednikom Izraela Šimonom Peresom.

http://www.youtube.com/watch?v=JZqsksFwME0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track