SUSRET SA PREDSEDNIKOM SIRIZA: Saša Mirković se sastao sa Aleksisom Ciprasom
Foto: Printscreen

Unapređenje saradnje

SUSRET SA PREDSEDNIKOM SIRIZA: Saša Mirković se sastao sa Aleksisom Ciprasom

Politika -
Podsetivši na tradicionalno dobre odnose dve zemlje, Cipras je rekao da postoji još prostora za unapređenje saradnje, ne samo bilateralne već u širem kontekstu, na nivou celog Balkana

BEOGRAD - Predsednik Poslaničke grupe prijateljstva s Grčkom Saša Mirković razgovarao je danas u Beogradu s predsednikom najveće opozicione grčke stranke, Koalicije radikalne levice Siriza Aleksisom Ciprasom.

Podsetivši na tradicionalno dobre odnose dve zemlje, Cipras je rekao da postoji još prostora za unapređenje saradnje, ne samo bilateralne već u širem kontekstu, na nivou celog Balkana, navodi se u saopštenju iz srpske skupštine. On je dodao da u tome veliku ulogu mogu da odigraju parlamenti Grčke i Srbije.

"Postoji mogućnost nadgradnje ekonomske i kulturne saradnje, a postoje veze koje se tiču zajedničkog verskog nasleđa dva naroda, te u tom cilju saradnja na parlamentarnom nivou može da ima odlučujuću ulogu", ocenio je Cipras.

Mirković je zahvalio grčkim parlamentarcima na podršci koju pružaju Srbiji u nepriznavanju samoproglašene nezavisnosti Kosova, kao i na pomoći i podršci za vreme majskih poplava.

"Grčka će u Narodnoj skupštini Srbije uvek imate prijatelje od kojih može da očekuje maksimalnu podršku, u svakoj situaciji", poručio je Mirković.

Govoreći o Kosovu, Cipras je rekao da je neophodno pronaći rešenje kroz dijalog, koje je prihvatljivo za obe strane i u skladu sa principima međunarodnog prava. On je takođe podsetio da će Srbija uvek imati snažnu podršku na svom putu evrointegracija.

http://www.youtube.com/watch?v=ZTW0DtUoFP0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track