Tomislav Nikolić: Ako je nešto protivazkonito odgovaraće Dragica
Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Predsednik Srbije o radu Fondacije svoje supruge

Tomislav Nikolić: Ako je nešto protivazkonito odgovaraće Dragica

Politika -
On podseća da je Fondacija prikupila novac koji "nije državni, ni od tajkuna, ni od druge države" i dodaje da je posle poplava uložila 3,5 milina evra i da "postoji evidencija do u litar kisele vode"

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić kaže da je Fondacija koju vodi njegova supruga dug njegove porodice Srbiji, a "ako ima nešto protivzakonito odgovaraće Dragica Nikolić".

On je tako odgovorio na pitanje zašto je tajna ko finansira Fond Dragice Nikolić.

"Prema propisima Srbije i EU oni koji doniraju novac u dobrotovone svrhe imaju pravo da to čine anonimno. Svaki iznos koji je uplaćen proverava se u Republičkoj upravi za sprečavanje pranja novca", objašnjava Nikolić.

On podseća da je Fondacija prikupila novac koji "nije državni, ni od tajkuna, ni od druge države" i dodaje da je posle poplava uložila 3,5 milina evra i da "postoji evidencija do u litar kisele vode".

Potom je, kaže, fondacija uložia 400.000 evra u sanaciju kuća o čemu postoji k ompletna dokukmentacija, a adaptirala je da porodilišta i donirala opremo skoro svakom medicinskom centru.

"Fondacija neće stati, to je dug moje porodice Srbiji. ako ima nešto protivzakonito, odgovaraće Dragica Nikolić", poručuje srpski lider.

Govoreći o biznismenu Milanu Beku, on je rekao da ga je obišao u bolnici.

"Beka sam nazvao svojim prijateljem kad me na to niko ni je terao. Cenim to što je došao da me vidi kad sam štrajkovao glađu. Čovek kada vam učini dobro morate dobrim i da mu vratiti", rekao je Nikolić.

Prema njegovim rečima, Beko je žrtva i mogao je da pogine a "srećom, ostao je živ".

Na biznismena Milana Beka prošlog meseca izvršen je atentant kada je zadobio više prostrelnih rana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track