Dačić: Potrebna je reforma SPS
Foto: Tanjug

Izborna konferencija

Dačić: Potrebna je reforma SPS

Politika -
Dačić je na izbornoj konferenciji beogradske organizacije socijalista rekao da je sada prilika da Srbija, čak i po cenu nepopularne politike, dođe na svoje mesto i postane ekonomski razvijena

BEOGRAD - Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Beogradu da je potrebna reforma partije i pozvao članove da se jasno distanciraju od onoga što je štetno za SPS i Srbiju.

Dačić je na izbornoj konferenciji beogradske organizacije socijalista rekao da je sada prilika da Srbija, čak i po cenu nepopularne politike, dođe na svoje mesto i postane ekonomski razvijena, deo modernog sveta i da bude članica EU.

On je naveo da ne želi da obećava nerealnu politiku i da socijalisti ne mogu biti utopisti.

"Na sledećim parlamentarnim izborima igraćemo drugačiju utakmicu sa poremećinim ideološkim vrednostima, jer danas imamo stranke levice koje su antisocijalističke, poput Demokratske stranke i Socijademokratske stranke", rekao je Dačić.

Predsednik beogradske organizacije socijalista Aleksandar Antić rekao je da je današnja konferencija prilika da se definišu novi prioriteti i da se govori o politici stranke i o tome koliko je važno da SPS bude moderna partija i da uđe u proces reformi koje će je uvesti u rang modernih socijaldemokratija u Evropi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track