SNS: DS uništavaju Pajtić i njegovi korupcionaši

Reagovanje

SNS: DS uništavaju Pajtić i njegovi korupcionaši

Politika -
SNS ocenjuje da u klevetničkom pismu, koje je protiv svoje zemlje poslao stranim ambasadama, Bojan Pajtić tvrdi da je demokratija u Srbiji ugrožena zato što se u Vojvodini javno raspravlja o korupciji

BEOGRAD - Jasno je da je Bojan Pajtić pismo ambasadorima poslao zato što se boji za sebe i boji se odgovornosti za nestanak stotina miliona državnih evra u Vojvodini, a ne za demokratiju u Srbiji i u Vojvodini, saopštio je Gradski odbor SNS Novi Sad.

U saopštenju se navodi da u "klevetničkom pismu", koje je protiv svoje zemlje poslao stranim ambasadama, Bojan Pajtić tvrdi da je demokratija u Srbiji ugrožena zato što se u Vojvodini javno raspravlja o korupciji.

Pošto je poznato da nema demokratije tamo gde nema razgovora o korupciji, jasno je da je Pajtić pismo poslao zato što se boji za sebe, a ne za demokratiju u Srbiji i u Vojvodini. On se boji odgovornosti za nestanak stotina miliona državnih evra u Vojvodini, piše u saopštenju.Novosadski Gradski odbor SNS je, na osnovu dokumenata zahtevao od Pajtića, šefa pokrajinske vlade, da objasni zašto je privatnicima delio milionske subvencije u evrima za nepostojeće nove fabrike.

Pred domaćom javnošću Pajtić je do sada, kao zaliven, ćutao o pokrajinskim mućkama. Sad je prilika da stranim ambasadorima pokaže ugovore i dokumentaciju, recimo o subvencionisanju nepostojećih pogona u firmama u stečaju: Dandy pro, DC Mercator, Zobex Company, Nedim produkt, Garant…Dodaje se da strane ambasade treba da se upoznaju sa Pajtićevim poslovima, kakve nikada nije vodila nijedna regionalna, ili bilo koja vlada na svetu, državni organ, banka, investicioni fond.

"Neka objasni kako su u Vojvodini potrošene desetine miliona evra za nepostojeće fabrike u 60 privatnih preduzeća u stečaju i gubicima u kojim su pare nestale, zbog čega građani podnose krivične prijave protiv Pajtića i saučesnika. Neka Pajtić objasni ambasadorima u čijim džepovima su završili milioni evra", navodi se u saopštenju.

Strane ambasade treba da vide kakve je sve fondove za pranje para osnivala i koristila administracija Demokratske stranke u proteklih 14 godina u Vojvodini, navodi se dalje i dodaje da je o tim slučajevima, o desetinama i stotinama nestalih miliona, Gradski odbor SNS u Novom Sadu učestalo obaveštavao javnost, a da Pajtić nikada nije objavio nijedan dokument da se odbrani od legitimne i debelo osnovane sumnje za korupciju koju lično 10 godina sprovodi u Vojvodini.

"On to nije učinio da ne bi otišao u zatvor. Pajtić optužuje SNS da želi da uništi Demokratsku stranku. Takva kleveta je bačena u prazno jer su Demokratsku stranku uništili Pajtić, Petrović, Vasin i ostali DS politikanti i špekulanti", navodi se.Gradski odbor SNS Novi Sad pita i zašto sem Pajtića nijedna druga ličnost iz DS nije potpisala njegovo "cinkaroško pismo stranim ambasadama"."Zato što viđeni ljudi u Demokratskoj stranci ne pišu pisma protiv SNS, nego pišu pisma protiv svog predsednika Bojana Pajtića, zahtevajući od njega da položi račun zbog pronevere stranačkog novca; oni protestuju zbog proganjanja Pajtićevih protivnika u Demokratskoj stranci i Pajtićeve samovole", navodi se u saopštenju.Ocenjuje se da Pajtić u Demokratskoj stranci vlada kao samodržac - isto kao i u Vojvodini i da to znaju i u ambasadama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track