Babić: Budžet će odslikavati realnost i biti usvojen do 30. decembra
Foto: FoNet Dragan Antonic

U zakonskom roku

Babić: Budžet će odslikavati realnost i biti usvojen do 30. decembra

Politika -
Ono što je važnije od usvajanja je to što će se ispraviti pogrešne i pogubne odluke iz prošlosti, izvući iz horoora u koji su javne finansije uveli DS i bivši režim

BEOGRAD - Šef poslaničkog kluba SNS Zoran Babić izjavio je danas da će budžet za narednu godinu biti usvojen u zakonom predviđenom roku, do kraja jesenjeg zasedanja, da definitivno odslikava realnost i ispravlja pogrešne i pogubne odluke iz prošlosti. Babić je istakao da nije prvi, ni poslednji put da se budžet usvaja do 30. decembra.

Mnogo značajnije od dana usvjajanja je kvalitet predloga budžeta, koji će definitivno odliskavati realnost u Srbiji, ispraviti pogrešne i pogubne odluke iz prošlosti, izvući iz horora u koji su javne finansije uveli DS i bivši režim“, rekao je Babić novinarima u parlamentu.

Predlog će smanjiti deficit, najvažnije je što ima podršku finansijskih institucija, ali i to što će odlsikavati interese Srbije.

Babić je „zamolio sve koji su uništili privredu i javne finanisje doveli do ruba bankorta, kriminalizovali društvo i napravili korumpiranu kastu političkih interesa da se ne brinu, jer vladu i državu vode odgovorni ljudi što će se videti kroz buzdžet i ostale zakone koji stvaraju mnogo bolju investicionu klimu u Strbiji“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track