KAKO JE PROŠAO SUSRET VUČIĆA I RAME: Evo kako su i o čemu su razgovarali
Foto: Tanjug

Samit u Beogradu

KAKO JE PROŠAO SUSRET VUČIĆA I RAME: Evo kako su i o čemu su razgovarali

Politika -
Prema nezvaničnim informacijama, Rama je zbog ponašanja tokom prethodnog boravka u Beogradu dobio "packe" iz Brisela
1 / 2 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Današnji razgovor premijera Srbije i Albanije, Aleksandra Vučića i Edija Rame, protekao je u "mirnom i kulturnom tonu, bez ikakvih trzavica", a razgovarali su o konkretnim planovima i projektima.

List prenosi da je sastanak izgledao "značajno bolje" od prethodnog susreta dvojice premijera, da je razgovor bio vrlo poslovan i da su Vučić i Rama pričali o tome koliko je značajno da Srbija i Albanija sarađuju, o infrastrukturnim projektima i evrointegracijama.

Prema nezvaničnim informacijama, Rama je zbog ponašanja tokom prethodnog boravka u Beogradu dobio "packe" iz Brisela, pa je ovog puta "sve bilo u najboljem redu, bez razgovora o Kosovu i čija je ono teritorija".

Inače, sastanak sa Ramom je poslednji u nizu bilateralnih razgovora koje je premijer Vučić imao u okviru Trećeg samita šefova vlada Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope, koji je juče počeo u prestonici Srbije. Tokom prethodne posete Beogadu, pre nešto više od mesec dana, Rama je obraćajući se medijima nakon razgovora sa premijerom Vučićem, učinio provokaciju pozivajući Srbiju da prizna Kosovo.(Tanjug/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track