Vučić za CNN: Zbog teških reformi izgubiću sledeće izbore!
Foto: Printskrin

Otvoreno

Vučić za CNN: Zbog teških reformi izgubiću sledeće izbore!

Politika -
Činjenica je da ceo svet, Evropska unija, Međunarodni monetarni fond, Svetska banka, Evropska banka za obnovu i razvoj priznaju da Srbija sprovodi mnogo reformi i čak govore - ne ja, nego oni - da srpski narod može biti veoma ponosan na sebe i svoje vođstvo", rekao je Vučić

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će najverovantije izgubiti sledeće izbore kao što se desilo i drugima koji su sprovodili teške reforme.

"Nisam uzeo ovaj mandat da čekam sledeće izbore i pobedim svoje političke protivnike. Znam šta će se desiti na sledećim izborima. Najverovatnije ću izgubiti sledeće izbore kao i mnogi drugi koji su pokušali reforme", rekao je Vučić u intervjuu CNN-u .

On je istakao da nije njegov posao da "prodaje gluposti i laži", već da sprovodi reforme za dobrobit naroda.

"Činjenica je da ceo svet, Evropska unija, Međunarodni monetarni fond, Svetska banka, Evropska banka za obnovu i razvoj priznaju da Srbija sprovodi mnogo reformi i čak govore - ne ja, nego oni - da srpski narod može biti veoma ponosan na sebe i svoje vođstvo", rekao je Vučić.

Premijer je rekao da je zadovoljan onim što je Vlada dosad postigla, ali da se reforme moraju sprovoditi dalje, ističući pravosuđe za koje je ocenio da je neefikasno.

"Nema problema s političkom voljom. Nema zaštićenih osoba, zaštićenih tajkuna, zaštićenih političara", rekao je Vučić i dodao da se mora promeniti stanje u pravosuđu gde neki procesi traju godinama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track