IZBORI U MIONICI: SNS osvojio 25 mandata
Foto: Tanjug

Vanredni lokalni izbori

IZBORI U MIONICI: SNS osvojio 25 mandata

Politika -
Koaliciji SPS-JS, kao i DS-u pripalo je po sedam mandata

MIONICA - Koalicija stranaka okupljena oko Srpske napredne stranke (SNS) osvojila je na 25 od 39 mandata na vanrednim lokalnim izborima u Mionici, navodi se u današnjim podaci Opštinske izborne komisije (OIK).U toj koaliciji bili su Nova Srbija (NS), Socijaldemokratska partija Srbije (SDPS), Srpski pokret obnove (SPO) i Demokratska stranka Srbije (DS S). Podržali su ih lokalni PUPS i SRS.Koaliciji SPS-JS, kao i DS-u pripalo je po sedam mandata.

Izlaznost je bila 70,4 odsto od ukupno 11.970 birača. Prema najavama iz lokalnog povereništva SNS konstituisanje nove vlasti biće posle Božića, 7. januara, a odluka o tome da li će uz naprednjake u vlasti eventualno biti i koalicija SPS-JS biće "doneta u Beogradu".

Lučani: Na jednom biračkom mestu više glasača od upisanih

Na biračkom mestu u selu Dučalovići na vanrednim lokalnim izborima u opštini Lučani zabeleženo više birača nego što je upisano u birački spisak, zbog čega će izbori biti ponovljeni, rekao je predsednik Opštinske izborne komisije Jovan Kovačević.

On je rekao da zbog toga komisija još ne može da saopšti konačne izborne rezulate, jer će birači u Dučalovićima ponovo glasati u nedelju, 4. januara 2015. godine.Prema preliminarnim rezultatima, juče je za Srpsku naprednu stranku glasalo 51,91 odsto birača i njima će pripasti 23 odbornička mesta od ukupno 45 koliko ih ima u lokalnom parlamentu.

Lista Nove Srbije osvojila je 15,01 odsto glasova (sedam odbornika), zatim Dveri 12,02 (šest), Socijalistička partija Srbije-Jedinstvena Srbija 11,20 (pet) i Grupa građana "Jedan tim" 9,86 odsto glasova (četiri odbornika).Sve odborničke liste prešle su cenzus, a od 17.706 upisanih birača na izbore je izašlo 10.486 građana ili 59,22 odsto.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track