Stefanović: Prevarili su me zbog Beka, biće smena u policiji
Foto: Marina Lopicic

Ministar najavio čistku u beogradskoj policiji

Stefanović: Prevarili su me zbog Beka, biće smena u policiji

Politika -
Šef MUP poručio da se iz medija informiše o atentatu na biznismena, te da PU Beograd, ni posle mesec i po dana, ne zna da li je na vlasnika „Luke“ pucao amater

BEOGRAD - Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova, najavio je smene u beogradskoj policiji, i to zbog slučaja Milana Beka. Kako je rekao Stefanović, beogradska policija još uvek ne zna ni ko je pucao na Beka, što je povod za smene u ovoj upravi, a prema rečima našeg izvora iz vrha MUP, pod lupom će biti svi pod čijom je nadležnošću bio slučaj - od inspektora, načelnika pa do direktora policije.- Prema najnovijim izveštajima beogradske policije, koje sam pročitao u medijima, vidim da oni sada ne znaju da li je pucao amater ili profesionalac, zbog čega ću predložiti neke promene u PU Beograd - kazao je Stefanović.

I dalje se ne zna ko su napadači... Milan Beko
I dalje se ne zna ko su napadači... Milan Beko

Samo nekoliko dana ranije prvi čovek beogradske policije Veselin Milić kazao je da se ne može pouzdano tvrditi da li je reč o profesionalnom, naručenom ubistvu.- Preduzimaju se sve operativne, taktičke i tehničke mere i druge radnje u saradnji s nadležnim tužilaštvom - kazao je Milić tada.

Slučaj mu tapka u mestu... Veselin Milić
Slučaj mu tapka u mestu... Veselin Milić

Izvor našeg lista iz vrha MUP kaže da su pod lupom svi koji su bili zaduženi za istragu o pucnjavi na vlasnika „Luke Beograd“.- Niko neće biti isključen, svi snose podjednaku odgovornost što istraga i dalje tapka u mestu - navodi naš izvor.U istrazi o pucnjavi na Beka saslušano je više od 10 ljudi a sumnje policije da su u napadu učestvovala dva izvršioca još nisu opovrgnute. U policiji su povodom ovog slučaja dali iskaze biznismeni Stanko Subotić i Miroslav Mišković.

Nebojša Marković
Nebojša Marković

HRONOLOGIJA- Beko je ranjen 14. novembra ispred svoje kuće na Senjaku- Posle ranjavanja vozač ga je prebacio u Urgentni centar- Tokom operacije izvađena su mu tri metka- Iako je posle napada zvanično saopšteno da su napadači najverovatnije amateri, oni do danas nisu pronađeni

RADI METLA Stefanović već počeo sa smenama zbog biznismena SMENJEN NAČELNIK UKP BEOGRADNebojša Marković, načelnik Kriminalističke policije PU Beograd, smenjen je 31. decembra, saznaje Kurir, i to upravo zbog neadekvatnih rezultata u istrazi o pucnjavi na biznismena Milana Beka.- Marković je vodio predmet „Beko“, međutim, kako nije bilo pomaka u istrazi, smenjen je - kaže izvor našeg lista.Marković u razgovoru za Kurir kaže da jeste smenjen, ali, dodaje, istraga o pucnjavi na Beka napreduje, i to svakog dana.- Pojavljuju se novi momenti, ali o tome se ne priča javno. Ja i ne vodim taj slučaj, već šef za ubistva, a ja sam doprineo koliko je bilo u mojoj moći, iskustvom i znanjem. Istraga o Beku ne stoji loše, a za vreme mog mandata stopa ubistava smanjena je za 20 odsto - kaže Marković, koji dodaje da je raspoređen na mesto pomoćnika u UKP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track