Vučić: Radimo sve da Srbija postane uređena zemlja
Foto: Printscreen Tanjug

Vučić: Radimo sve da Srbija postane uređena zemlja

Politika -
Strateški cilj jeste da budemo član EU i mi na tom polju radimo sve što mozemo da Srbija postane uređena zemlja, koja kad postane član neće biti ni blizu najsiromašnijim zemljama, rekao je premijer Srbije

BEOGRAD- Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je jutros da je članstvo Srbije u EU streški cilj i da vlada radi sve da naša zemlja postane uređena i da se zato sada sprovode teške mere.

"Strateški cilj jeste da budemo član EU i mi na tom polju radimo sve što mozemo da Srbija postane uređena zemlja, koja kad postane član neće biti ni blizu najsiromašnijim zemljama. Mi smo zato sami preuzeli teške mere i zato je Srbija danas poštovanija od mnogih zemalja južne Evrope, zato što ljudi vide odgovornost i vide nešto što nisu dugo videli ne samo u regionu, već u čitavoj južnoj Evropi", rekao je premijer gostujući na TV Pink.

On je kazao da je zabrinut zbog stvari koje mogu da se odigravaju, ne samo Ukrajini, već u celoj južnoj Evropi, istakavši da je Srbija uspela da sačuva svoju poziciju i ostane neutralna.

"Uspeli smo da sačuvamo našu poziciju, iako su dežurni kritičari objašnjavali da je nemoguće da na bilo koji način zadržimo našu poziciju i da ne uvodimo sankcije Rusiji. Kao što vidite, svojim jasnim stavom i zaštitom nacionalnih i državnih interesa Srbije, mi smo to uspeli", podvukao je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja