NOVOGODIŠNJA PROVOKACIJA IZ TIRANE: Edi Rama fasadu svoje vile okitio zastavom velike Albanije
Foto: Facebook

Kačio po Fejsbuku

NOVOGODIŠNJA PROVOKACIJA IZ TIRANE: Edi Rama fasadu svoje vile okitio zastavom velike Albanije

Politika -
Novi incident, kojim se preti susednim zemljama plod je bizarne zabave kojom su Ramini fanovi pozvani da za praznike šalju prigodne poruke mobilnim telefonima šaljući slike koje su laserima projektovane na zid velelepne vile u kojoj živi albanski premijer

BEOGRAD - Posle nečuvene provokacije sa puštanjem drona na stadionu JNA, albanski premijer Edi Rama je projekcijom mape velike Albanije na fasadi svoje vile još jednom je pokazao da je dobrosusedska saradnja sa Srbijom i ostalim susednim državama samo dobra predstava smišljena za Evropsku uniju, a da u stvarnosti ima sasvim drugačije ciljeve.

Slika se pojavila za novogodišnje praznike i postavljena je na Ramin zvanični profil na Fejsbuku, a izazvala je prave salve oduševljenja njegovih pristalica.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Novi incident, kojim se preti susednim zemljama Srbiji, Makedoniji,Grčkoj i Crnoj Gori i direktno udara na njihov teritorijalni integritet, plod je bizarne zabave kojom su Ramini fanovi pozvani da za praznike šalju prigodne poruke mobilnim telefonima. Odabrane poruke zatim su laserima projektovane na zid velelepne vile u kojoj živi premijer, a gle čuda jedna od njih je bila i mapa velike Albanije koja je pre dva meseca izazvala najveći diplomatski skandal i zahlađenje odnosa između Srbije i Albanije posle rata na Kosovu 1999. godine.

Mapa fantomske albanske države izazvala je oduševljenje Raminih fanova, a mnogi od njih su je nazvali " realnom" i " legendarnom". Kritike na ovakvo ponašanje albanskog premijera usledile su iz susedne Grčke.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Zastava velike Albanije koja se pojavila na fudbalskoj utakmici između reprezentacija Srbije i Albanije prošle jeseni, već je donela velike nevolje većini balkanskih zemalja, a najupadljivije je bilo što je u ovaj slučaj bio umešan i brat premijera Olsi Rama. Na ovu provokaciju nadovezala se nova kada je albanski premijer prilikom zvanične posete usred Beograda pozvao Srbiju da prizna Kosovo. Zastava na kojoj je dvoglavi orao i mapa velike Albanije Ramu je dočekala i na Kosovu.

( Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track