SKUPŠTINA: Vanredno zasedanje u četvrtak
Foto: Nebojša Mandić

Unapred utvrđen dnevni red

SKUPŠTINA: Vanredno zasedanje u četvrtak

Politika -
Na dnevnom redu biće Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o privrednim društvima, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o fondu za razvoj...

BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković sazvala je prvo vanredno zasedanje u ovoj godini za četvrtak 15. januar, na zahtev Vlade Srbije, rečeno je u parlamentu.

Na dnevnom redu biće Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o privrednim društvima, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o fondu za razvoj i Predlog zakona o potvrđivanju ugovora o zajmu za kredit za povlašćenog kupca za drugu fazu paket projekta Kostolac B između Vlade Srbije, koju predstavlja ministarstvo finansija kao zajmoprimca i kineske eksport-import banke kao zajmodavca.

Zakon o Narodnoj skupštini predviđa da se parlament u vanrednom zasedanju sastaje na zahtev najmanje jedne trećine poslanika, ili na zahtev vlade, sa unapred utvrđenim dnevnim redom. Poslovnik o radu skupštine predvideo je da u periodu vanrednog zasedanja predsednik parlamenta dostavlja zahtev za vanredno zasedanje poslanicima i vladi i određuje vreme kada će se parlament sastati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja