HAPŠENJE VREBALOVA: Čovek Bojana Pajtića priveden zbog mućki

Završena istraga protiv funkcionera demokrata

HAPŠENJE VREBALOVA: Čovek Bojana Pajtića priveden zbog mućki

Politika -
Milivoje Vrebalov, član Predsedništva i potpredsednik Skupštine Vojvodine, uhapšen je sinoć zbog malverzacija u Razvojnom fondu autonomne pokrajine Vojvodine

BEOGRAD - Član Predsedništva Demokratske stranke i potpredsednik Skupštine Vojvodine Milivoj Vrebalov priveden je sinoć zbog malverzacija u Razvojnom fondu AP Vojvodine, saznaje Kurir u MUP. Osim Vrebalova, sinoć je u Novom Sadu priveden i Momčilo Milović, bivši direktor Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine i član DS.- Vrebalov je priveden zbog projekta za školu za decu s posebnim potrebama u Novom Bečeju - tvrdi izvor Kurira.Živopisna biografijaVrebalov, inače, ima živopisnu političku biografiju i često je pominjan u javnosti. U politiku je ušao kao odbornik Skupštine opštine Novi Bečej ispred grupe građana, zatim je 2005. godine pristupio DS, ali je već sledeće godine ispred LDP pobedio na izborima za predsednika Opštine Novi Bečej. Do 2012. godine bio je predsednik opštine, a 2013. se ponovo vratio u DS.

U problemu... Bojan Pajtić
U problemu... Bojan Pajtić

Nakon što se vratio kod demokrata, Vrebalov je, kako je već pisao Kurir, pretio ubistvom bivšem koalicionom partneru Saši Šućuroviću Šući, tadašnjem predsedniku opštine Novi Bečej i predsedniku lokalnog LDP, i to zbog toga što je raskinuo koaliciju s demokratama i napravio vlast s naprednjacima. Zauzvrat, naprednjaci su njega, nakon što su preuzeli vlast u Novom Bečeju, kritikovali da je bahat. Tako je Mateja Kovač iz SNS obelodanio da mu je plata bila 300.000 dinara, prema podacima opštinske uprave u 2012. godini. Kovač je tvrdio i da je Vrebalov ostavio astronomske troškove ručkova i večera po ugostiteljskim objektima.- Telefonski računi su iznosili do 70.000 mesečno, a koristili su se službenim telefonima koji koštaju i po 1.000 evra. Ogromna sredstva trošena su nenamenski - optuživao ga je Kovač.Još dok je bio prvi čovek opštine Novi Bečej Vrebalov je javno izazvao predstavnike medijskih kuća da mu izađu na megdan tokom takmičenja u kuvanju čorbe za vreme Velikogospojinskih dana.Dospeo i na JutjubPočetkom prošle godine dospeo je i na Jutjub, a na snimku pod nazivom „Miša Vrebalov u epizodi ‚Reč-dve o saradnicima... i novcu‘“ otvorio je dušu i priznao da je „drpao“ budžetski novac, kupovao odbornike, ali i da ima jasnu tarifu kad je o mitu reč.- Ja se ne prodajem za sitne novce. Kad se prodam, brate, onda ‚oću da mi daš dva-tri miliona, i u pi.ku materinu - rekao je Vrebalov na snimku.Osim što je otkrio svoju cenu, Vrebalov je tad priznao da bi mogao da odgovara i za muljanje s novcem iz državne kase u vreme kad je bio na čelu opštine Novi Bečej.(D. L.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track