RAT U GLASNIKU Ljušić: Nikad Jeleni ne bih dao fotelju  Trivanka: Ti si isfrustriran čovek
Foto: Dado

Sevalo na primopredaji u Službenom glasniku

RAT U GLASNIKU Ljušić: Nikad Jeleni ne bih dao fotelju Trivanka: Ti si isfrustriran čovek

Politika -
Ljušić: Da sam znao da će me zameniti Jelena Trivan, nikad ne bih pristao na smenu. Vodila je kampanju protiv SNS. Trivan: Ljušić je frustriran zbog smene, mesto sam dobila zbog svog kvaliteta

BEOGRAD - Primopredaju dužnosti između odlazećeg Radoša Ljušića i novopečene direktorke „Službenog glasnika“ Jelene Trivan juče je obeležio svojevrsni skandal.Naime, nova direktorka, inače bivša potpredsednica DS, nije se pojavila na predviđenoj zajedničkoj konferenciji za novinare uz obrazloženje da nije ni znala njeno održavanje.Vređala me jeLjušić se od direktorskog mesta oprostio uz reči da je smenjen „po dogovoru“.- Pristao sam da odem jer mi je rečeno da će biti smenjeni svi koji imaju više od 65 godina - rekao je Ljušić, a na činjenicu da ga nasleđuje Trivanova odgovorio je:- Ima nešto što je jače od politike i političara. Da sam znao da će me smeniti Jelena Trivan, nikad ne bi pristao da me smene. Jelena Trivan je bila visoki funkcioner DS 2012. godine, kada je vođena neprimerena kampanja protiv SNS, Tome Nikolića i Aleksandra Vučića, a samim tim i mene kao člana Predsedništva i osnivača stranke. Nisu uspeli da me smene ni žuti ni crveni svojim potajnim radnjama, ali uspeli su da me smene plavi. Želeo bih da grešim kad kažem da ovakvim potezima SNS svesno narušava svoj ugled.

Trivanova odlazi Vladinim vozilom u društvu predsednika NO „Službenog glasnika“ i gensekom Vlade Novakom Nedićem
Trivanova odlazi Vladinim vozilom u društvu predsednika NO „Službenog glasnika“ i gensekom Vlade Novakom Nedićem

Radim za državuS druge strane, Trivanova za Kurir kaže da se na primopredaji nije pojavila zato što je Ljušić zakazao konferenciju ne obaveštavajući nikoga.- Nikada nijedna primopredaja nije praćena na taj način ni u mnogo ozbiljnijim kompanijama, pa je sve imalo karakter njegove lične frustracije zbog smene. Radim za državu, a mesto sam dobila zahvaljujući svom kvalitetu - naglasila je Trivanova.

Uskoro obraćanjeRUKOVANJE UZ KISEO OSMEHTrivanova je na kraju Ljušićeve konferencije ipak izašla iz kancelarije, uz osmeh se rukovala sa odlazećim direktorom i kazala da će se javnosti obratiti narednih dana, kada se upozna s poslovanjem preduzeća. Ipak, na pitanje ko ju je predložio na to mesto rekla je da je to uradila Vlada Srbije i da za to postoji dokument.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track