SEDNICA VLADE SRBIJE: Ksenija Milenković v.d. direktor kancelarije za EU
Foto: Dado Djilas

Imenovanje

SEDNICA VLADE SRBIJE: Ksenija Milenković v.d. direktor kancelarije za EU

Politika -
Milenkovićeva je na ovo poziciju doša sa funkcije zamenice ambasadora u srpskoj misiji pri EU u Briselu, na kojoj je od 2011. godine

BEOGRAD - Ksenija Milenković, nekadašnja portparolka G17 plus, na današnjoj sednici Vlade imenovana je za v.d. direktora Kancelarije za evropske integracije, saznaje Kurir.

Milenkovićeva je na ovo poziciju doša sa funkcije zamenice ambasadora u srpskoj misiji pri EU u Briselu, na kojoj je od 2011. godine.

U Ministarstvu spoljnih poslova zaposlila se u vreme kad je tim resorom upravljao Vuk Jeremić, a pre toga je bila zaposlena kao savetnica u kabinetu nekadašnjeg potpredsednika Vlade Božidara Ðelića. Ustalasala je javnost kada je, tužila Srbiju, za koju je u to vreme radila, sudu za ljudska prava u Strazburu i tražila da joj se isplati odšteta od 100.000 evra.

Kako je objasnila, na to se odlučila jer joj je stranka G17 plus nezakonito oduzela poslanički mandat na ime blanko ostavke koju je potpisala.

Inače, bila je poslanica i zamenica predsednika poslaničke grupe G17 plus u sazivu od 2004. godine. Na mesto zamenice predsednika poslaničke grupe podnela je ostavku u oktobru 2004. godine, a na funkciju narodne poslanice dve godine kasnije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track