Kurta do Murte

Ovo su rekorderi na funkcijama

Kurta do Murte

Politika -
Pojedini lokalni lideri su na vlasti u svojim opštinama već decenijama i nemaju nameru da se povuku odatle

BEOGRAD - Zalepili se za fotelje, ali bukvalno!U Srbiji su pojedini opštinari opstali na vlasti toliko dugo da niko i ne može da se seti njihovih prethodnika. Oni i ne razmišljaju da mesto prepuste drugima, i svi do jednog potvrđuju da idu u bitku za još jedan mandat.

Apsolutni rekorder je Živorad Milosavljević, predsednik opštine Sopot, koji je na vlasti neprestano gotovo 23 godine. Za njim sledi još jedan Živorad, ali Smiljanić, poznatiji kao Žika-funkcija (u jednom trenutku imao ih je čak devet). Osim šampiona i vicešampiona, Kurir vam predstavlja i ostale „vladare Srbije
1. Živorad Milosavljević
- opština Sopot
- šest mandata (grupa građana)
- Nisam znao da sam apsolutni rekorder. Prija mi, ali dela ipak stoje iza mene. Znate kako kaže ona narodna „ne pomakoh se s ovog mesta“. Građani, jednostavno, glasaju za mene, a to znači da dobro radim.
22 godine na vlasti
2. Živorad Smiljanić
- opština Apatin
- četiri mandata (SPS)
- Opština je postala moja druga kuća. Kritikovali su me i osporavali mnogi, ali Apatinci znaju šta značim za grad, pa zato i glasaju.
16 godina na vlasti
3. Goran Ješić
- opština Inđija
- tri mandata (DS)
- Tri mandata sam već na čelu Inđije. Priznajem da mi je dosadilo, ali ipak imam snage da se kandidujem za još jedan mandat. Možda zvuči neskromno, ali znam da sam simbol opštine i da je za ovih 12 godina puno toga uređeno, a Inđija je postala jedna od najrazvijenijih opština.
12 godina na vlasti
4. Velimir Stanojević
- gradonačelnik Čačka
- dva mandata (NS)
- Sigurno je da u Čačku dosta toga urađeno ne samo za vreme mog mandata, već i mog prethodnika Velimira Ilića. Velja je uradio najteži deo posla, a ja sam samo sledio njegovu utabanu stazu.
8 godina na vlasti
5. Boško Ničić
- gradonačelnik Zaječara
- dva mandata (URS)
- Dva mandata nije malo i priznajem da sam pomalo umoran. Ali kad mi moji Zaječarci priđu na ulici i kažu „Boško, ti si Zaječar i hvala ti za sve što si uradio za naš grad“, kako da se ne kandidujem. Oni su ti koji me motivišu.
8 godina na vlasti
6. Veroljub Stevanović
- gradonačelnik Kragujevca
- tri mandata (URS)
- Narod zna s kojim gradonačelnikom im je krenulo nabolje. Oni se opredeljuju lično za mene, jer ja sam Kragujevac!
12 godina na vlasti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track