VUČIĆ SA AMBASADOROM KANADE: Povećati ekonomsku saradnju sa Srbijom
Foto: Tanjug

Sastanak u Beogradu

VUČIĆ SA AMBASADOROM KANADE: Povećati ekonomsku saradnju sa Srbijom

Politika -
Ambasador Pinington preneo je podršku Vlade Kanade politici unutrašnje političke i ekonomske stabilnosti, kao i regionalne stabilnosti, koju vode premijer i Vlada Srbije

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić primio je danas novog ambasadora Kanade u Srbiji Filipa Piningtona i izrazio nadu da će tokom njegovog mandata doći do povećanja ekonomske saradnje dve zemlje.

Ambasador Pinington preneo je podršku Vlade Kanade politici unutrašnje političke i ekonomske stabilnosti, kao i regionalne stabilnosti, koju vode premijer i Vlada Srbije, saopštila je Vlada Srbije.

Pinington je pozdravio odluku srpskog premijera da ide u Zagreb na inauguraciju predsednice Hrvatske, kao znak opredeljenosti Srbije za saradnju u regionu.

Vučić je izrazio nadu da će tokom mandata novog ambasadora Kanade doći do povećanja ekonomske saradnje dve zemlje, jer postoje velike mogućnosti, posebno u oblasti rudarstva i turizma, čemu bi doprinelo i otvaranje direktne vazdušne linije između Beograda i Toronta, koju najavljuje Er Srbija, rečeno je u razgovoru premijera i kanadskog ambasadora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track