ZAVODI RED U VLADI SRBIJE: Toni Bler bi da skrati jezike našim ministrima!

Britanac uvodi kodeks ponašanja u Nemanjinoj 11

ZAVODI RED U VLADI SRBIJE: Toni Bler bi da skrati jezike našim ministrima!

Politika -
Članovi kabineta, po ideji stranaca, neće više smeti da kritikuju jedni druge i mešaju se u tuđi sektor, što se potpredsednicima Vlade ne dopada

BEOGRAD - Članovi kabineta Aleksandra Vučića ubuduće neće smeti da se svađaju, da se mešaju jedni drugima u resor i međusobno kritikuju jer to od njih zahteva konsultantska kuća bivšeg britanskog premijera Tonija Blera, angažovana da zavede red u Nemanjinoj 11.

Bler će, izgleda, najviše posla imati s potpredsednicom Vlade i ministarkom Zoranom Mihajlović jer je ona najviše polemisala s kolegama, a njoj se i najmanje dopada ideja o „ućutkivanju“. Mihajlovićeva je često komentarisala rad ministra energetike Aleksandra Antića, a naročito kada je bilo reči o tome da li će ove zime biti gasa ili ne. Ona je kritikovala i platne razrede, temu kojom bi najviše trebalo da se bavi ministarka Kori Udovički.Ko da me ućutka?U razgovoru za Kurir Mihajlovićeva najpre kaže da „ne zna šta znači ućutkati“.- Radim svoj posao i mešaću se uvek u svoj posao, a resori, kao što znate, nisu ničiji feudi - navodi ona, a na našu konstataciju da bi barem tako trebalo da bude, ona će:

- Svi naši resori su isprepletani, a ja ću, gde god mogu i kad god mogu, učiniti sve, bez obzira na to kako to neko tumači. Kao potpredsednik Vlade, moja je obaveza i zadatak da čujem, reagujem i učinim sve što mogu. Ponavljam, nema više feuda kao što je nekad bilo, za vreme drugih vlada.Sličnog je mišljenja i prvi potpredsednik Vlade i šef diplomatije Ivica Dačić.- Slažem se da treba da postoji koordiniran pristup Vlade. Što se mene tiče, ja sam i prvi potpredsednik Vlade i predsednik partije osim što sam ministar, tako da moram da govorim o svemu. Naravno, u skladu s politikom Vlade - kaže Dačić, dok njegov stranački kolega Aleksandar Antić tvrdi da se ministri odavno ne mešaju jedni drugima u posao.Dobra ideja- Tako je već dugo, nema preplitanja. Ne bih komentarisao unutrašnje funkcionisanje Vlade, ali svako od nas radi svoj posao - kaže Antić.Ministar odbrane Bratislav Gašić smatra da je Blerova ideja dobra.- Svaki red koji se uvodi u svaki sektor je dobar, pa verujem da će tako i biti - kaže Gašić.Među ministrima koji su se najviše prepucavali u javnosti su i Velimir Ilić, Nebojša Stefanović, ali i Rasim Ljajić. Međutim, njihove komentare nismo dobili. Inače, ideja Blerove konsultantske kuće jeste da se formira nova služba za odnose s javnošću koja bi trebalo da objedini sve resore. To znači da će svi zaposleni u medijskim timovima ministara morati da koordiniraju o svim pitanjima koja bi javnosti bila zanimljiva, da razmenjuju informacije o zvaničnim stavovima Vlade povodom važnih tema kako ministri ne bi istupali samostalno i iznosili svoje mišljenje. Blerova konsultantska kuća zadužena je da napravi stručne timove u okviru kabineta premijera Vučića, a ta usluga biće pokrivena iz fondova UAE.

Biće kako Bler kaže... Ministri Antić i Gašić
Biće kako Bler kaže... Ministri Antić i Gašić

Samo prštiSVE SVAĐE VUČIĆEVIH MINISTARA

1. Zorana Mihajlović sa Aleksandrom Antićem o tome hoće li ove zime biti gasa2. Kori Udovički i Zorana Mihajlović o uvođenju platnih razreda u javna preduzeća3. Zorana Mihajlović i Ivica Dačić o zakonu o poreklu imovine4. Ivica Dačić i Nebojša Stefanović o tome da li SPS treba da ostane u Vladi5. Nebojša Stefanović i Rasim Ljajić o izveštaju policije s novopazarskog skupa „Pohod na Hadžet“6. Velimir Ilić javno kritikovao celu vladu zbog poplava tvrdeći da rade mnogo sporo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja