VUČIĆ ZA HRT: Očekujem da Zagreb prihvati pruženu ruku
Foto: Printscreen

Inauguracija hrvatske predsednice

VUČIĆ ZA HRT: Očekujem da Zagreb prihvati pruženu ruku

Politika -
Očekujem prihvaćenu ruku i od hrvatske predsednice I hrvatskog rukovodstva i verujem da u narednom periodu možemo da učinimo da ti odnosi budu bolji, da se češće I više čujemo, poručio je srpski premijer

ZAGREB - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas hrvatskom javnom servisu da očekuje dobru saradnju s novom hrvatskom predsednicom Kolindom Grabar Kitarović i da je u Zagreb došao sa porukom mira, ali i sa željom da se na liniji Zagreb - Beograd uspostavi i pokaže više poštovanja i poverenja.

Vučić je za HRT, uoči samog čina inauguracije hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović rekao da Srbija I Hrvatska nemaju uvek iste interese, mada misli da su oni 90 odsto identični I odnose se pre svega na ekonomsku saradnju.

Čestitajući izbor Grabar Kitarović na predsedničku poziciju I hrvatskom narodu na njenom izboru, Vučić je rekao da Srbija želi dobru I korektnu saradnju sa Hrvatskom I dobre odnose, bez postavljanja uslova.

“Hrvatska je deo Evropske unije, mi smo na putu ka EU i moramo najbliže politički da sarađujemo. Čini se da je to dobro za naše narode”, rekao je Vučić i dodao da je on u Zagreb došao ne samo sa porukom mira i dijaloga, već i porukom da će obe države pokazivati više poštovanja I poverenja.

“Očekujem prihvaćenu ruku i od hrvatske predsednice I hrvatskog rukovodstva i verujem da u narednom periodu možemo da učinimo da ti odnosi budu bolji, da se češće I više čujemo”, poručio je srpski premijer.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track