AFERA DIPLOMATSKI PASOŠ: Hapse Božovića, Dulića, Ćirića i njegovu ženu?
Foto: Cile, Djilas

Otkrivamo ko neće da vrati putne isprave

AFERA DIPLOMATSKI PASOŠ: Hapse Božovića, Dulića, Ćirića i njegovu ženu?

Politika -
Čak 28 političara još odbija da MSP dostavi putnu ispravu, šef diplomatije Ivica Dačić ponovo naredio da to moraju hitno da učine

BEOGRAD - Čak 28 političara i bivših poslanika još nije vratilo diplomatske pasoše koje je Ministarstvo spoljnih poslova proglasilo nevažećim još u novembru 2014. Ako to ne učine u skorije vreme, biće uhapšeni, zapretio je šef diplomatije Ivica Dačić.Na spisku „neposlušnih“ su tako bivši poslanici SRS Marko Milenković, Stefan Zankov, Tomislav Ljubenović, Branimir Đokić i Dragan Aćimović. Od demokrata diplomatski pasoš Dačiću duguju Slavoljub Mitov, Mihailo Purić, Slavoljub Stajković, Zoran Petrov i nekadašnji ministar Oliver Dulić. I bivši poslanici SNS Ljiljana Miladinović, Dragan Čolić i Vladimir Cvijan, ali i NS Srđan Spasojević nisu vratili poništene putne isprave. To nisu učinili ni predsednik Romske partije Srđan Šajn i samostalna poslanica Sanja Jefić Branković.Zašto da vraćamo?Diplomatski pasoš još je i kod bivše poslanice Mlađana Dinkića Miroslave Pejice, ali i nekadašnjih državnih sekretara Vuka Đokovića, Miloša Jevtovića, Vladimira Božovića, Vladana Zdravković, Miodraga Jakšića, Gordane Pualić, Gordane Stamenić, Vesne Kovač.Zanimljivo je da bivši ministar Nebojša Ćirić i njegova supruga Jelena Galić, za koju se i ne zna po kom je osnovu imala pasoš, nisu vratili te privilegovane putne isprave.Ćirić tvrdi za Kurir da je sam tražio da mu se pasoš poništi.- To sam zahtevao od MSP još pre dve godine, a oni su ga proglasili nevažećim tek prošle godine. Što bih vraćao nešto što je nevažeće? Nisam valjda lud da putujem s poništenim pasošem - kaže Ćirić. Na pitanje zašto ne odnese pasoš ako već Dačić tako traži, on će:- Taj pasoš i nije kod mene. Kad mi je prestao mandat ministra i kad sam se selio, ostavio sam u ministarstvu sve stvari. Tamo je i taj pasoš.Prave se važniPodsetimo, Dačić je pre dva dana ponovo pozvao sve da vrate diplomatske pasoše koje je MSP poništio u novembru 2014. godine.Pozivam sve koji imaju diplomatski pasoš da ga vrate. Zar neki misle da mogu nekoga da fasciniraju time što imaju diplomatski pasoš? Čim se pojave na granici, biće uhapšeni - rekao je Ivica Dačić.

MSP u strahuMOŽDA JOŠ NEKO PROĐE KO ŠAJNMSP, kako saznajemo, zahteva od političara da vrate poništene diplomatske pasoše kako se ne bi dešavali skandali poput privođenja lidera Romske partije Srđana Šajna na mađarskoj granici, a o čemu je Kurir juče pisao.Rok važenja nekih pasoša je kraj 2018. godine i nije isključeno da će još neko probati da putuje s takvim dokumentom - kaže naš izvor iz MSP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track