Radeta: Vojvodina sledeća na redu za otcepljenje
Foto: KURIR

Radeta: Vojvodina sledeća na redu za otcepljenje

Politika -
U slučaju da pobede takozvane proevropske stranke Vojvodina je sledeća koja će biti otcepljena, izjavila predsednica IO SRS Vjerica Radeta

KIKINDA - Predsednica Izvršnog odbora Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta smatra da Vojvodini preti otcepljenje u slučaju pobede proevropskih stranaka na predstojećim izborima.

"U slučaju da pobede takozvane proevropske stranke Vojvodina je sledeća koja će biti otcepljena. Ne postoje razlike između evropskog puta naprednjaka i demokrata jer je i jednima i drugima krajnji cilj dezintegracija Srbije", navela je Radeta na predizbornom skupu radikala u Kikindi. Ona tvrdi i da se radikali "jedini iskreno zalažu" za borbu protiv korupcije i kriminala. "Čak i kao opoziciona stranka mi smo podnosili krivične prijave protiv korupcionaša i tajkuna. Međutim, ne postoji volja da ti slučajevi budu rešeni", rekla je Radeta.

Potpredsednik SRS Zoran Krasić naveo je da bi Srbija ulaskom u EU "priznala da je bombardovanje 1999. bilo opravdano". "Ulaskom u EU mi priznajemo da je bombardovanje 1999. godine bilo opravdano jer to je jedini cilj oko koga su se složile sve EU članice", rekao je Krasić. On je dodao da Srbiji nije mesto u EU, kao i da je alternativa evropskom putu "uspostavljanje nacionalnog i ekonomskog jedinstva Srbije". Tokom obilaska Severnobanatskog okruga u sklopu predizbornih aktivnosti radikali su obišli Kikindu, Čoku i Sentu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track