MIRA MARKOVIĆ BESNA NA MRKONJIĆA: Poludela što prodaje njenu kuću Albancu!
Foto: Dragan Kadić I Profimedia

Miloševićeva udovica na rubu živaca zbog socijaliste

MIRA MARKOVIĆ BESNA NA MRKONJIĆA: Poludela što prodaje njenu kuću Albancu!

Politika -
Mirjani Marković pao mrak na oči kad je saznala da je bivši ministar kroz njenu kuću vodao kontroverznog albanskog biznismena Ćazima Osmanija

BEOGRAD - Mirjana Marković, supruga pokojnog predsednika SRJ Slobodana Miloševića, razbesnela se kad je saznala da je socijalista Milutin Mrkonjić uvodio u njenu kuću u Tolstojevoj albanskog biznismena Ćazima Osmanija, koji bi da je kupi za 3,5 miliona evra, saznaje Kurir!Slobina udovica, kako kaže naš izvor, odranije ima pik na Mrkonjića, pa se mnogo iznervirala što se meša u prodaju kuće i što je još nudi Albancu. Svesna je, kaže naš sagovornik, da on od Osmanija hoće da izvuče pare za posredovanje.

Misterija ključa- Mira nije mogla da dođe sebi kad je čula da je Mrkonjić uvodio Ćazima Osmanija u kuću. Nema šanse da je njemu proda, pa makar je i ne prodala. Pare su joj potrebne, ali neće da pristane ni na 3,5 miliona, koliko nudi Ćazim, bez obzira na to što kuća sada vredi oko 2,5 miliona - kaže naš izvor, inače blizak Mirjani Marković.Prava je nepoznanica, priča naš sagovornik, i odakle Mrkonjiću ključ od kuće.

Mira ćuti- Mira mu nije dala ključ, ali očigledno je da ga ima jer je uvodio Osmanija da mu pokazuje vilu - kaže naš sagovornik.Mirjana Marković nije želela da komentariše naša saznanja, dok je Milutin Mrkonjić, u svom stilu, poručio da nas pozdravlja.- Ćao, dušo! Budite malo kulturni, doviđenja - dobacio je Mrkonjić, izbegavši odgovore na pitanja odakle mu ključ od kuće i da li se čuo sa Markovićevom otkad je vodio Osmanija u obilazak vile.Inače, kuća pokojnog Miloševića u Tolstojevoj 33 ima 326,36 kvadrata, plus tavan, koji još nije adaptiran. Podrum je pretvoren u neku vrstu hobi-ruma, a vila nema garažu i bazen.Koristio je i Amsterdam- Na spratu su četiri spavaće sobe, svaka ima kupatilo i izlazi na balkon. U prizemlju je veliki dnevni boravak s kaminom, trpezarija, konferencijska sala. Kuća nije tipična za porodicu jer je građena kao rezidencijalna, za državnike. Lift već dugo ne radi, a tavan je u fazi adaptacije, tek tu su potrebni radovi. Inače, kuća je prilično zapuštena i bez nameštaja. Plac je veoma lep, ali i on je zapušten jer tu dugo niko ne boravi i ne održava ga - kaže naš izvor. Kuću pokojnog Miloševića ranije je koristio i biznismen Sreten Jocić, poznatiji kao Joca Amsterdam, a jedno vreme je agencija Bojana Karića, člana poznate dinastije, pokušala da proda pomenutu nekretninu.

Teška za saradnjuMIRA ODBILA EGIPĆANE

Mira Marković, kako saznajemo u agenciji koja je ranije bila zadužena za prodaju kuće, veoma je teška za saradnju - traži mnogo više para nego što nekretnina vredi i bira kupce.- Najozbiljniju ponudu dala je egipatska ambasada, njima bi baš bila čast da budu u Miloševićevoj kući, ali Mira je to odbila. Nudili su 2,5 miliona evra, kolika je i realna vrednost kuće. Međutim, ona nije htela da im je proda - kaže naš izvor.

Pokušao da se ugradi na prodajiMRKONJIĆ HTEO DA UZME 70.000 € NA VILI

Kako saznajemo, za kuću Miloševića od 326,36 kvadrata skoro da nema zainteresovanih, a njena cena od početnih 4,2 miliona, koliko je ranije tražila Mira Marković, pala je na oko 2,5 miliona. Mrkonjić bi ako uspe da ubedi Miru da proda kuću Osmaniju, mogao da inkasira oko 70.000 kao procenat od prodaje, kaže naš izvor.- Posrednicima u prodaji sleduje do dva odsto vrednosti nekretnine. Nezvanično bi od Ćazima mogao da uzme i mnogo više - kaže on.Mrkonjić juče ni ovo nije želeo da komentariše.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track