DVE ŠETNJE ZA ZORANA: Šetali se DS i LDP
Foto: Tanjug

Povorke prošle kroz centar grada

DVE ŠETNJE ZA ZORANA: Šetali se DS i LDP

Politika -
Kolonu DS, koja je krenula nešto pre 11 sati predvodili su Pajtić, Šutanovac, Čomić, Vučković, Stefanović, a kolona LDP je uz kišobrane, crvene i bele ruže krenula iz Simine ka zgradi Vlade gde je 12. marta 2003. u atentatu ubijen Đinđić
1 / 8 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Nekoliko stotina građana krenulo je danas u "Šetnju za Zorana" koju Liberalno-demoktarska partija (LDP) svake godine organizuje u Beogradu na godišnjicu ubistva premijera Đinđića.

Kolonu DS, koja je krenula nešto pre 11 sati predvodili su lider stranke Bojan Pajtić, Dragan Šutanovac, Gordana Čomić, Nataša Vučković, Borislav Stefanović, a na Đinđićev grob položili su cveće, žute ruže, i članovi i simpatizeri stranke kao i poštovaoci dela pokojnog premijera koji se nalaze u koloni.

Jovanovićeva kolona je uz kišobrane, crvene i bele ruže krenula iz Simine ulice, gde je sedište LDP ka zgradi Vlade gde je 12. marta 2003. godine u atentatu ubijen Đinđić, a povorka će se završiti kraj njegovog groba u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju. Na čelu kolone je lider LDP Čedomir Jovanović, a pored čelnika LDP među okupljenima su reditelj Puriša Đorđević, književnik Dragan Velikić, predstavnici Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata.

Među građanima je i sportski novinar Milojko Pantić koji je ocenio da je Đinđić imao rešenje za sve probleme od Kosova, do sportskih klubova i da bi, da je on živ, "i Zvezda bila živa"."To ne važi samo za Zvezdu. I Partizan bi bio živ i ovi klubovi ne bi bili u rukama kriminala", kazao je Pajtić. On je istakao da Đindić ne bi dozvolio da se građanima pleni imovina zbog neplaćenih računa, a da Zvezda i Partizan, i pored dugova od miliona evra, neometano održavaju utakmice na stadionima.

Među okupljenima su i građani koji su došli iz gradova u unutrašnjosti. Natalija Kostić iz Užica koja kaže da je u Beograd došla da obeleži dan "izgubljene šanse", dok Jovana Jovanović iz Niša smatra da je 12. mart 2003. godine umnogome promenio istoriju Srbije i života građana, a pre svega mladih. Kolona se kreće Terazijama, ulicom Kralja Milana do Vlade i ulice se sukcesivno zatvaraju za saobraćaj kako prolazi povorka uz koju je primetna policija.

Jovanović: Nismo stvorili zemlju dostojnu Ðinđićeve žrtve

Jovanović je položio danas cveće i upalio sveću na mestu gde je pre 12 godina ubijen premijer Zoran Ðinđić, u dvorištu Vlade Srbije i ocenio da je društvo u Srbiji i dalje talac podela. "Još nismo stvorili zemlju koja bi bila dostojna Zoranove žrtve i naših zajedničkih ideala, ali to nam ne može umanjiti obavezu, niti nas osloboditi posla koji i dalje želimo da radimo", rekao je Jovanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track