IZBORNA SKUPŠTINA: Dušan Petrović predsednik Zajedno za Srbiju
Foto: Fonet

470 delegata

IZBORNA SKUPŠTINA: Dušan Petrović predsednik Zajedno za Srbiju

Politika -
Za potpredsednike ZZS-a izabrani su Miodrag Đidić, Boško Ristić i Srđan Srećković

BEOGRAD - Izborna skupština Zajedno za Srbiju na kojoj je prisustvovalo preko 470 delegata iz svih krajeva Srbije izabrala je danas Dušana Petrovića za predsednika stranke. Kako se navodi u saopštenju te stranke, za potpredsednike ZZS-a izabrani su Miodrag Đidić, Boško Ristić i Srđan Srećković.Petrović je, na izbornoj Skupštini stranke, rekao da je Srbiji potreban jasan ekonomski plan jer "ne živimo bolje".

On je predložio razvojno-ekonomski program u šest tačaka "Zaposlimo Srbiju". Program, kako je navedeno, podrazumeva reformu agrarne politike i povećanje agrarnog budžeta, ulazak u projekat navodnjavanja poljoprivrednog zemljišta, oporavak građevine kroz snažan ulazak u projekat izolacije domaćinstava koji bi obezbedio i značajnu energetske uštede.

Zatim, program podrazumeva i sprovođenje strategije rudarstva, proizvodnju bio-mase, kao i novi investicioni ciklus koji od rafinerije u Pančevu treba da napravi vodeću rafineriju u regionu.Petrović je takođe ukazao na potrebu proevropskih stranaka da nađu zajedničku tačku i formulišu politiku koju treba da postave kao alternativu postojećoj vlasti.

U raspravi je jasno je potvrđena potreba kreiranja novog odbrambeno bezbednosnog sistema u vremenu koje karakterišu novi globalni geopolitički izazovi.

Skupština je dala puni legitimitet predsedniku Zajedno za Srbiju Dušanu Petroviću da razgovara sa svim proevropskim opozicionim snagama i pronađe zajedničke tačke oko kojih bi se kreirale realne politike kao osnov za neophodno akciono jedinstvo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track