SASTANAK STEFANOVIĆA I DANIJELSONA: Pohvale srpskoj policiji zbog akcije sa migrantima
Foto: MUP

Susret u Beogradu

SASTANAK STEFANOVIĆA I DANIJELSONA: Pohvale srpskoj policiji zbog akcije sa migrantima

Politika -
Posebno je istaknuta dobra saradnja sa policijama država EU u rešavanju ovog problema. Na sastanku je razmotren i pohvaljen napredak Srbije u pripremi Akcionog plana za poglavlje 24 pregovora sa EU

BEOGRAD - Generalni direktor evropskog komesara za proširenje Kristijan Danijelson, pohvalio je na današnjem sastanku sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem, srpsku policiju zbog efikasnog i brzog reagovanja prilikom nedavnog velikog talasa ilegalnih migranata koji su sa Kosova i Metohije išli ka zemljama Evropske unije.

Ministar Stefanović je tokom susreta predstavio plan reformi MUP-a Srbije, kao i glavne novine koje previđa novi Zakon o policiji. On je ukazao na značaj daljeg razvoja policije u lokalnoj zajednici i jačanje unutrašnje kontrole.

Konstatovano je da će reformom biti značajno unapređen sistem upravljanja ljudskim resursima i karijernom razvoju policijskih službenika.

Danijelson je pozvao Srbiju da se aktivno uključi u proces izrade nove migracione agende EU i naglasio je čvrsto opredeljenje EU da podrži evropski put Srbije i reforme koje se u tom kontekstu sprovode. Stefanović i Danijelson razgovarali su i o napretku Srbije u borbi protiv terorizma i suzbijanja „stranih“ boraca u skladu sa evropskim standardima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track