IDU U KOREJU: Srpski trilateralci za mesec dana na skupu vlade u senci
Foto: Pt Fb

Učvršćivanje kontakata

IDU U KOREJU: Srpski trilateralci za mesec dana na skupu vlade u senci

Politika -
Glavne teme skupa koji će se iza zatvorenih vrata održati od 25. do 27. aprila biti energetska bezbednost, kriza u Ukrajini i odnosi sa Rusijom, kao i pitanja odnosa na Dalekom istoku, rekao je predsednik srpskog ogranka Trilaterlane komisije Jovan Kovačić

BEOGRAD - Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Vlade Srbije Aleksandar Nikolić, biznismen Tahir Hasanović i novinar Jovan Kovačić čine srpsku delegaciju na svetskom skupu Trilateralne komisije, koja je poznata kao vlada u senci.

Ovaj skup će se tačno za mesec dana održati u korejskoj prestonici Seulu, a naši predstavnici će će tom prilikom podneti inicijativu da Beograd, pošto je prošle jeseni ugostio krem evropskog ogranka ove tajnovite organizacije, za šest godina bude domaćin svetskog skupa trilaterale.

Predsednik srpskog ogranka Trilaterale Jovan Kovačić otkriva da će glavne teme skupa koji će se iza zatvorenih vrata održati od 25. do 27. aprila biti energetska bezbednost, kriza u Ukrajini i odnosi sa Rusijom, kao i pitanja odnosa na Dalekom istoku, koje je kandidovao domaćin.

- To je sastanak ozbiljnih ljudi sa ozbiljnim zadacima. Postoje brojne mistifikacije o radu Trilateralne komisije, a one su uglavnom nastale zbog toga što je u njenom radu potpuno isključena javnost. To je potpuno razumljivo zato što bi javnost rada ugrozila odlučivanje o mnogim važnim svetskim pitanjima kojima se ona bavi. Međutim daleko od toga da je reč o nekoj tajnoj družini čiji su se članovi skupili i na vernost zakleli, kaže Kovačić.

On svoje reči potkrepljuje činjenicom da na sastancima Trilaterale učestvuju najznačajniji svetski političari, najveći bogataši poput Rotšilda i Rokfelera kao i direktori najvećih banaka.

Pripreme za svetski sastanak Trilaterale naša delegacija započela je večerom u Ambasadi Republike Koreje u Beogradu kojem pored trojice srpskih delegata koji će ići u Seul, prisustvovao i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

- Čadež neće ići u Seul, ali nam je vrlo bitna i njegova podrška kao predstavnika organizacije " Ist-vest bridž", otkriva Kovačić.

Prema njegovim rečima, Srbija već oseća benefite od skupa Trilaterale koji je početkom novembra održan u beogradskom hotelu " kraun Plaza" i ovo je odličan trenutak da kontakti koji su tada stvoreni budu nastavljeni i prošireni.

( Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja