Bivši šef VOA Dragan Vladisavljević na čelu Kancelarije za koordinaciju
Foto: Fonet Nenad Orevic

Pregovarački proces sa Prištinom

Bivši šef VOA Dragan Vladisavljević na čelu Kancelarije za koordinaciju

Politika -
Dragan Vladisavljević je brigadni general, a direktor Vojno-obaveštajne agencije je bio do janaura prošle godine kada je razrešen

BEOGRAD - Vlada Srbije postavila je Dragana Vladisavljevića za vršioca dužnosti direktora Kancelarije za koordinacione poslove u pregovaračkom procesu sa Prištinom, obajvljeno je u najnovijem broju "Službenog glasnika".

Vladisavljević je postavljen na tu dužnost 26. marta, a odluka o formiranju Kancelarije doneta je 5. marta. Dragan Vladisavljević je brigadni general, a direktor Vojno-obaveštajne agencije je bio do janaura prošle godine kada je razrešen.

Šef Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je ranije da je Vlada odlučila da formira Kancelariju za koordinacione poslove u pregovaračkom procesu sa Prištinom kako bi ojačala sve državne kapacitete i okupila sve ljude koji su radili na tim poslovima u jedinstveno telo.

Đurić je rekao da je u procesu pregovora veoma važno biti spreman i nastupiti sa odgovarajućim političkim, pravnim i tehničkim argumentima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track