Srbija u kampanji

Srbija u kampanji

Politika -
Evropski zvaničnici najavili su da će Srbija morati da se odrekne Sporazuma o slobodnoj trgovini s Rusijom ako želi da nastavi sa integracijama u EU

Nenad Popović o ekonomskoj budućnosti

Sporazum s Rusijom je ključan!

BEOGRAD - Potpredsednik DSS Nenad Popović uveren je da je politička neutralnost „najbolji zalog za budući ekonomski razvoj Srbije“. Popović je juče u Beogradu istakao da proglašenje političke neutralnosti znači očuvanje najboljeg ekonomskog sporazuma, koji Srbija ima jedina u svetu, a to je Sporazum o slobodnoj trgovini s Rusijom.

- Evropski zvaničnici najavili su da će Srbija morati da se odrekne Sporazuma o slobodnoj trgovini s Rusijom ako želi da nastavi sa integracijama u EU - upozorio je Popović i dodao da bi ukidanje ovog sporazuma bilo štetno po ekonomske interese Srbije jer je taj sporazum naša najveća izvozna šansa i najveća prednost u odnosu na zemlje EU.

- Ako ostane politički neutralna, Srbija će zadržati sporazum koji nam omogućava da više od 95 odsto domaćih proizvoda izvozimo u Rusiju bez carina. Zahvaljujući ovom sporazumu, izvoz naše zemlje u Rusiju svake godine raste za više od 50 odsto - istakao je Popović.

On je upozorio da se Evropska unija nalazi u velikoj krizi i da je njena budućnost neizvesna.

- Srbija ne sme da se oslanja samo na Evropsku uniju, koja je u najvećoj krizi od svog postanka, već treba da razvija najbolju ekonomsku saradnju sa svim svojim partnerima - naveo je Popović i dodao da je upravo saradnja sa svim državama smisao političke neutralnosti za koju se zalaže DSS.(N. K.)


Tomislav Nikolić u Pirotskom okrugu

Investicije su prioritet SNS

BABUŠNICA - Lider izborne Koalicije „Pokrenimo Srbiju“ Tomislav Nikolić smatra da je država nepravedna prema domaćim investitorima jer im, kako tvrdi, ne daje subvencije za otvaranje novih radnih mesta kakve daje strancima.

Nikolić je tokom posete Babušnici rekao da će se SNS, ukoliko dođe na vlast, zalagati za osnivanje razvojne banke i dodeljivanje kredita iz Fonda za razvoj, ali bez opterećenja koje nameću bankarske hipoteke.

- Dobiti kredit iz Fonda za razvoj je dobra stvar, ali kad vas pre toga upute na banku da ispunite sto uslova, onda ispada da država samo služi da bi banke zarađivale novac. To mora da se zaustavi - rekao je Nikolić prilikom obilaska preduzeća „Dami stil“, koje ima više od 50 radnika.

- Nove investicije i nova radna mesta biće prioriteti politike koju će SNS voditi posle izbora 6. maja - rekao je Nikolić.(N. K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track