Srpske partije prihvatile Gebelsove ideje!

Pametniji od političara

Srpske partije prihvatile Gebelsove ideje!

Politika -
Umetnici se učlanili u DS, SNS, SPS i URS i napredovali pomoću nacističkog teksta

BEOGRAD - Naci u modi!Dvoje umetnika Maja Pelević i Milan Marković, tokom projekta „Oni žive“, učlanili su se u gotovo sve veće političke stranke i ponudili im tekst Jozefa Gebelsa, nacističkog ministra javne zabave i propagande iz 1928, i stranke su, kako tvrde, to zdušno prihvatile i čak im nudile funkcije!

U pitanju je njihova marketinška strategija, pod nazivom „Ideja strategija pokret“, koja je nastala preuzimanjem delova Gebelsove knjige.

- U većini stranaka smo u roku od nekoliko dana dospeli u Savet za kulturu. Pozicije koje su nam u razgovoru nuđene nisu političke, već profesionalne (upravnik pozorišta op. aut.) - tvrdi Milan Marković za Kurir, i dodaje:

- Gebelsov tekst nismo nudili kao naš program kulturne politike ili slično, to je bio naš način da se predstavimo novim kolegama i da ponudimo naša razmišljanja na temu marketinške strategije stranke. Sve stranke su ga sa velikim odobravanjem prihvatile i nismo dobili nijedan negativan komentar na tekst - ističe Marković, koji se zajedno s Majom Pelević učlanio u DSS, URS, SDP, DS, LDP, SNS i SPS.

Reakcije stranaka

AndrejaMladenović, DSS- Popunili su elektronsku pristupnicu i niko ih nije video u stranci. Kulturom se bavio Siniša Kovačević, koji sigurno ne bi koristio Gebelsa.

Aleksandar Antić, SPS- Nisam čuo za to. Imamo svoje savete koji donose ta dokumenta, a u omladini SPS su članovi koje poznajemo i ne verujem da bi koristili bilo šta od Gebelsa.

Miroslav Čučković, URS- Čuo sam da je Milan Marković na listi za odbornike u Starom gradu. Program za kulturu radio je OO Stari grad. Imamo kampanju i strategiju, ali sigurno bez Gebelsa.

Nebojša Stefanović, SNS- Nisam čuo za te ljude, niti sam ih upoznao. Za taj program nikad nisam čuo, mislim da im je bilo bolje da su nešto konkretno uradili za decu ili starije osobe.

Aleksandar Šapić, DS- Prvi put čujem za to. Da li su se učlanili u stranku u nekom od odbora, ne znam, bilo bi neozbiljno da bilo šta kažem. Ali, sa mnom niko od njih nije kontaktirao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track